Ga naar de inhoud

Straffe transfer is een feit: Arthur Theate tekent voor 4 jaar bij Rennes

 vr 29 juli 2022 09:54
Arthur Theate voetbalt de komende jaren voor Rennes.
Arthur Theate voetbalt de komende jaren voor Rennes.

Twee jaar geleden zou hij het zelf nooit geloofd hebben. Arthur Theate (22) trekt  naar het Franse Rennes. Hij tekent er voor 4 seizoenen. Met de transfer van de Rode Duivel, die overkomt van Bologna, zou een som van 20 miljoen euro plus bonussen gemoeid zijn. Dat maakt van hem de duurste Belgische centrale verdediger ooit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Prima seizoen in de Serie A wordt beloond

De carrière van Arthur Theate blijft als een raket de lucht inschieten. Nog niet zo lang geleden genegeerd door de Belgische topclubs, maar ondertussen een recordverdediger van 20 miljoen met bonussen.

 

Dat is het bedrag waarvoor het Franse Rennes hem nu overneemt van Bologna, dat hem eerder voor 6 miljoen wegplukte bij KV Oostende.

 

Theate ziet zo een prima seizoen in de Italiaanse Serie A meteen bekroond met een straffe transfer. Rennes - bekend om het opleiden van jongeren, zoals Eduardo Camavinga en Mathys Tel - ziet in de Rode Duivel de ideale opvolger voor Nayef Aguerd (voor 35 miljoen naar West Ham).

 

Het hoge prijskaartje van Theate brengt trouwens een record met zich mee. Nooit eerder ruilde een Belgische centrale verdediger voor meer geld van club. Theate neemt de fakkel over van Thomas Vermaelen, die in 2014 voor 19 miljoen euro van Arsenal naar Barcelona vertrok. 

Naam Transfer Som
1. Arthur Theate Bologna > Rennes 20 miljoen
2. Thomas Vermaelen Arsenal > Barcelona 19 miljoen
3. Zinho Vanheusden Standard > Inter 16 miljoen
4. Toby Alderweireld Atletico > Tottenham 16 miljoen
5. Sebastiaan Bornauw Keulen > Wolfsburg 13,5 miljoen

De grootorde van de transfersom bij Theate komt toch als een grotere verrassing. Ook Italië-kenner Willem Haak noemt het "een wel heel erg flink bedrag".

 

"Niemand bij Bologna had gedacht dat ze Theate na amper één seizoen voor zoveel geld zouden kunnen doorverkopen", meent Haak. "Hij was het voorbije jaar wel een constante en belangrijke factor in de ploeg. Iemand die opviel door de felheid waarmee hij in duel ging en goed kan voetballen."

Theate was het voorbije jaar een constante en belangrijke factor bij Bologna.

Willem Haak

Ook Haak is benieuwd of Theate in Frankrijk eveneens de verwachtingen zal kunnen overtreffen. "Volgens mij zal hij daar goed aarden. Rennes zal Theate ongetwijfeld grondig gescout hebben en menen dat hij die stevige som van 20 miljoen meer dan waard is."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.