Ga naar de inhoud

ATP gooit kalender om: 4 Chinese toernooien geschrapt, intrede van 6 nieuwkomers

 do 21 juli 2022 15:29
David Goffin op het ATP-toernooi in Halle.

De ATP-kalender voor de rest van het jaar is bekend. Zoals verwacht worden de toernooien in China ook deze keer geschrapt omwille van de coronamaatregelen in het land. In de plaats maken zes nieuwe events hun intrede. De ATP-Tour trekt zo naar Seoel, Tel Aviv, Firenze, Gijon en in het Italiaanse Napels.   

De ATP,  het orgaan dat het professionele mannentennis ondersteunt, heeft donderdag zijn eindejaarskalender voor 2022 onthuld. 

 

De belangrijkste bevinding: De Chinese toernooien worden net zoals in 2020 en 2021 geannuleerd omwille van het coronavirus en vervangen door zes nieuwe toernooien.

 

"De ATP bevestigt dat de toernooien van Shanghai, Peking, Chengdu en Zhuhai ook niet zullen plaatsvinden in 2022 door de gezondsheidsrestricties omtrent corona", luidde het in een persbericht.   

 

Ter vervanging worden er toernooien afgewerkt in het Amerikaanse San Diego (19-25 september), het Zuid-Koreaanse Seoel en het Israëlische Tel Aviv (26 september-2 oktober), het Italiaanse Firenze en het Spaanse Gijon (10 tot 16 oktober), en in het Italiaanse Napels (17-23 oktober).   

 

Het ATP-toernooi van Nur-Sultan (3-10 oktober) krijgt daarnaast een opwaardering van ATP 250- tot ATP 500-toernooi ter vervanging van dat in het Russische Sint-Petersburg.

Gerelateerd: