Staat Vrancken voor aartsmoeilijke keuze? "Geen goed idee om Onuachu én Dessers samen te hebben"

  Genk begint aan het seizoen met Paul Onuachu en Cyriel Dessers in de kern. Dat klinkt als een luxeprobleem voor Wouter Vrancken. Al denkt Peter Vandenbempt in De Tribune dat het voor problemen kan zorgen. "Het zou goed zijn als er nog iemand vertrekt", oordeelt hij.

  "Ik verwacht heel veel van Wouter Vrancken in Limburgse loondienst", neemt Peter Vandenbempt Genk onder de loep. "Ik vind hem een uitstekende keuze."

   

  Toch staat de kersverse T1 voor een moeilijke opgave. "De nederlaag in de galamatch tegen AEK was toch even schrikken voor hem. Genk bleek toch weer in hetzelfde bedje ziek."


  "Vrancken miste tegen AEK vooral bereidheid", pikt Wim De Coninck in. "Dat etaleerde Genk vorig seizoen ook al niet. De klad zat erin, het ging van kwaad naar erger. Niemand haalde toen nog het niveau van onder John van den Brom."

   

  "En de meeste jongens van wie verwacht werd dat ze zouden weggaan, zijn er nog..."

  In principe stel je Onuachu en Dessers niet samen op en je wil ook geen van de twee op de bank zetten.

  Peter Vandenbempt

  Wouter Vrancken moet met nagenoeg dezelfde kern beter doen dan vorig jaar. Enkel Feyenoord-revelatie Cyriel Dessers kan bij zijn wederoptreden voor een frisse wind zorgen.

   

  Of brengt hij net onweerswolken met zich mee? "Ik vind het geen goed idee om Paul Onuachu én Cyriel Dessers samen te hebben", vindt Vandenbempt. "In principe stel je ze niet allebei op en je wil ook geen van de twee op de bank zetten." 

   

  "Cyriel Dessers zat daar wel 2 jaar geleden, maar heeft nu een andere status. En ondanks het mindere seizoen van Onuachu, maakte die toch zijn doelpunten. Het zou goed zijn als er nog iemand vertrekt."

   

  Of iemand de reus van 2,01 meter - die ooit een prijskaartje van 30 miljoen euro meekreeg - komt oppikken, blijft een vraagteken.

  Vanmiddag opent Genk zijn seizoen bij kampioen Club Brugge.

  Beluister de volledige aflevering van De Tribune: