Marijn de Vries: "Zag even een scenario Van der Poel in Coppi è Bartali voor ogen bij Van Aert”

 vr 8 juli 2022 12:50
Analiste Marijn de Vries duikt in het programma Vive le vélo meerdere keren op.
Analiste Marijn de Vries duikt in het programma Vive le vélo meerdere keren op.

Er waren verschillende scenario’s mogelijk toen Wout van Aert gisteren merkte dat de voorsprong redelijk snel teniet werd gedaan door het peloton. Karl Vannieuwkerke en Marijn de Vries borduurden daar op voort in Vive le Vélo. 

Quinn Simmons en Jakob Fuglsang haakten gisteren hun wagonnetje aan toen Wout van Aert voor de lange vlucht koos, maar hun voorsprong werd onder controle gehouden door het peloton.

 

"Wat als Wout van Aert zich had laten uitzakken na de tussensprint?", stelde Karl Vannieuwkerke de vraag aan de Nederlandse analiste Marijn de Vries.

 

Onze landgenoot had de volle buit van de tussensprint genomen. Op dat moment kon Van Aert zich nog 1,5 uur van de meet herzetten en op het einde meesprinten voor de prijzen.

 

"Ik zag even een scenario Mathieu van der Poel in Settimana Coppi e Bartali, waarin hij 70 kilometer in de aanval rijdt", analyseerde Marijn de Vries.

 

Het boegbeeld van Alpecin-Deceuninck had in aanloop van Milaan-Sanremo de vierde rit van de Settimana Coppi e Bartali op indrukwekkende wijze de zege binnen gehaald. Hij overbrugde in zijn eentje het gat van drie minuten naar de zes vluchters. 

Als Van Aert meesprint, doet hij met een 7e à 8e plaats een gouden zaak voor groen

Karl Vannieuwkerke

Op de laatste beklimming viel Van der Poel aan en de Nederlander probeerde alleen verder te gaan. Het peloton liet hem echter niet begaan. Op tien kilometer van de streep liet Van der Poel zich uitzakken in het peloton en won toch nog de sprint van een uitgedunde groep.

 

"Dit was wel een andere finale en als je al zoveel gegeven hebt", stelde de Nederlandse analiste. "Het ging natuurlijk in het eerste deel van de koers zo hard, maar bij Van Aert lijkt niets onmogelijk."

 

Jakob Fuglsang die eerder in de vlucht niet meer geloofde niet in de slaagkansen van de vlucht en liet al vroeg zijn metgezellen rijden. De Deen kwam als 23e aan, op amper 5 seconden van ritwinnaar Tadej Pogacar.

 

"Pogacar was niet te kloppen. Maar als Van Aert meesprint, doet hij met een 7e à 8e plaats een gouden zaak voor groen", aldus Vannieuwkerke.