Tadej Pogacar staat er op dag 1: "Mijn beste start in de Tour ooit"

  Door het Belgische een-tweetje bleef het een tikkeltje onder de radar, maar Tadej Pogacar was na Yves Lampaert en Wout van Aert de snelste duif in Kopenhagen. Hij eindigde op 7" en deed al 8 tellen beter dan Jonas Vingegaard en 9 seconden dan Primoz Roglic. 

  Tadej Pogacar was oerdegelijk tot aan het eerste tussenpunt en stak dan nog een tandje bij. 

   

  Zijn tweede luik was nog sterker en ei zo na hield hij Wout van Aert van de toptijd. Al werd het duo later nog weggeblazen door Yves Lampaert.

   

  "Ik voelde me goed voor de start en ook tijdens de tijdrit had ik meteen het goede gevoel te pakken", reageerde de tweevoudige winnaar. "Het was leuk om hier te koersen, het was een mooie tijdrit en ik voelde me uitstekend onderweg."

   

  Pogacar mag op dag 2 al in het wit rondhollen. "Dat was mijn doel vandaag", grapte hij, "Neen, het is fijn om al meteen een trui te hebben, maar het geel is het grote doel. Parijs is nog ver en er wachten nog veel zware dagen."

   

  "Alles ligt nog heel dicht bij elkaar. Het was een fijne dag en dit is mijn beste start in de Tour ooit. Dit is zeker nog geen signaal naar mijn rivalen."

   

  "Ik had een goede dag, ik startte hier met vertrouwen en ben er gewoon voor gegaan."

   

  "Nu bekijken we het dag per dag en we zien nog wel de komende dagen wat er allemaal kan gebeuren."

  Hoe reageerden zijn concurrenten bij Jumbo-Visma?

  • Primoz Roglic (8e op 16"): “Ik ben absoluut tevreden over mijn prestatie. Door het natte wegdek was het gevaarlijk, maar we hebben de eerste klip omzeild. Dat ik enkele seconden verlies op Pogacar? Je wil natuurlijk altijd tijd pakken, maar ik ben zeker tevreden en vooral blij dat ik ongeschonden door de eerste dag gekomen ben."

  • Jonas Vingegaard (7e op 15"): “Ik ben blij met hoe mijn tijdrit verlopen is. Ik heb niet veel risico’s genomen. Het was bijzonder glad en ik maakte enkele keren bijna een slipper. Ik ben dus blij dat ik niet gevallen ben. Ik ben tevreden over mijn prestatie en mijn tijd. Ik heb niet veel tijd moeten prijsgeven. Ik heb er absoluut van genoten, ik geniet van elke dag die we hier doorbrengen. Heel veel supporters moedigden me aan, het was speciaal.”

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Yves LampaertQST15:17
  2Wout van AertTJV+5
  3Tadej PogacarUAD+7
  4Filippo GannaIGD+10
  5Mathieu van der PoelADC+13
  6Mads PedersenTFS+15
  7Jonas VingegaardTJV+15
  8Primož RoglicTJV+16
  9Bauke MollemaTFS+17
  10Dylan TeunsTBV+20

  Gerelateerd: