Ga naar de inhoud

Amerikaanse rensters knielen uit protest tegen schrappen van recht op abortus in VS

 za 25 juni 2022 11:09
De Amerikaanse rensters maakten hun ongenoegen duidelijk.

Het protest tegen de beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof om het grondwettelijke recht op abortus te verbieden zwelt aan. Ook op het nationale kampioenschap wielrennen lieten de rensters hun ongenoeg blijken door te knielen tijdens het volkslied.

Gisteren besliste het Amerikaanse Hooggerechtshof, het hoogste rechtscollege van de Verenigde Staten, om het historische arrest "Roe versus Wade" uit 1973 ongedaan te maken. 

 

Dat arrest maakte abortus een grondwettelijk recht, met andere woorden, abortus werd op dat moment voor alle Amerikaanse vrouwen een recht. Maar het Hooggerechtshof draaide die beslissing gisteren terug, wat grote beroering veroorzaakt in de VS.

 

Ook op het Amerikaanse kampioenschap wielrennen in Knoxville, Tennessee, uitten de rensters voor het Pro Criterium hun ongenoegen. Tijdens het volkslied gingen ze op één knie.

 

Onder meer Alexis Ryan had op Instagram opgeroepen om te protesteren. Tennessee is een van de Amerikaanse staten waar het recht op abortus dreigt afgeschaft te worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: