Van Hooydonck en Benoot naar Tour: "Vertrouwen van Primoz gewonnen in Vuelta"

 di 21 juni 2022 16:27
Voor Nathan Van Hooydonck is het zijn eerste Tourselectie ooit.
Voor Nathan Van Hooydonck is het zijn eerste Tour-selectie ooit.

De Tour-selectie van de Nederlandse sterrenploeg Jumbo-Visma kleurt Belgisch. Nathan Van Hooydonck en Tiesj Benoot krijgen de eer om Primoz Roglic, Jonas Vingegaard en Wout van Aert bij te staan in hun jacht op geel en groen. "Het is een kinderdroom die uitkomt", zegt Van Hooydonck.

Voor Van Hooydonck wordt het zijn allereerste Tour de France ooit. De 26-jarige Antwerpenaar is dolgelukkig: "Dit is een hele stap in mijn carrière. De plekjes in de selectie van Jumbo-Visma zijn volgens mij de duurste in het peloton."

 

"Ik denk dat ik vorig jaar het vertrouwen van Primoz heb gewonnen in de Ronde van Spanje en ook in Parijs-Nice heb ik bevestigd dat ik het kan. De ploeg weet wat ze aan mij heeft, dus ik heb wel het gevoel dat ik het verdiend heb."

 

Van Hooydonck zal zich volledig schikken in dienst van zijn drie kopmannen: "Er ligt heel wat druk op onze schouders."

 

"De eerste week is altijd heel hectisch en gevaarlijk en het is aan mij om ervoor te zorgen dat we daar als ploeg goed doorkomen. Verder zal ik ook altijd het vroege werk in de etappe voor mijn rekening nemen als dat nodig is."

Tiesj Benoot moet zowel op het vlakke als in de bergen aan het werk.
Tiesj Benoot moet zowel op het vlakke als in de bergen aan het werk.

Trust the process

Ook Tiesj Benoot is heel tevreden met zijn stoeltje op de Tour-bus van Jumbo-Visma: "Ik ben heel vereerd om deel uit te maken van de selectie in mijn eerste jaar bij de ploeg. Het vertrouwen is er."

 

"Ik probeer niet te veel te focussen op de resultaten, maar wel op het proces. We moeten het gewoon zo goed mogelijk proberen doen. Ik hoop daarin een belangrijke rol te hebben."

 

Benoots polyvalentie zorgt ervoor dat hij weinig rustdagen zal kennen in deze Tour. "In de eerste week probeer ik mee de kopmannen veilig binnen te brengen. Nadien wil ik ook een belangrijke meerwaarde zijn in de bergen."

Gerelateerd: