Ga naar de inhoud

Wout van Aert: "Benoot mee naar de Tour? Als ik selectie mag maken wel"

Wout van Aert is een maand uit competitie geweest.

Rijdt Tiesj Benoot de Tour of niet? Bij Jumbo-Visma is de Tour-selectie nog niet ingevuld, meer nog: er zijn minder zekerheden dan eerder dit jaar aangekondigd. Een van de vragen is of Tiesj Benoot op 1 juli aan de start staat in Kopenhagen. Die wil zelf graag, kopman Wout van Aert zou hem alvast selecteren.

De Dauphiné is traditioneel een voorbereiding op de Tour. Voor de start van de eerste rit maakte Benoot zijn Tour-ambities duidelijk: "Ik wil naar de Tour. Of we gaan, dat zullen we wel zien."

 

Benoot krijgt de steun van Van Aert, die hem wel kan gebruiken in de grootste rittenkoers van het jaar: "Ik denk dat ik mijn waarde heb, maar ik denk dat er veel renners in de ploeg zijn, die die hebben. Die interne concurrentie is ook wel goed."

Van Aert: "Wat mij betreft, hoort Benoot in Tour-ploeg"

In januari bij de teampresentatie maakte het team bekend dat Roglic, Vingegaard, Van Aert, Kuss, Kruijswijk en Dennis op beide oren mochten slapen voor de Tour, maar ondertussen zijn enkel nog de eerste drie certitudes.

Als het van Van Aert afhangt, gaat Benoot gewoon mee: "Als ik de selectie van de Tour-ploeg mag maken, hoort hij daar bij. Tiesj kun je overal inzetten: zowel in de bergen, als op het vlakke en ook op de klassieke parcours kan hij van grote waarde zijn voor de  ploeg."

"Hij heeft al bewezen, dat hij een heel goede teamkapitein kan zijn. Ik denk dat Tiesj een goede kans maakt."