Dani Alves neemt 2e keer afscheid van Barcelona: "Hopelijk missen ze mijn gekte en vrolijkheid niet"

Zes maanden na zijn verrassende terugkeer naar Barcelona heeft Dani Alves opnieuw de club verlaten. "Ik wil iedereen bedanken die me de kans gaf dit fantastische shirt weer te mogen dragen", zegt de 39-jarige Braziliaanse verdediger.

Dani Alves vormde jarenlang de spectaculaire rechterflank van Barcelona, maar in 2016 kwam er een einde aan zijn succesvolle passage door Catalonië met zijn overstap naar Juventus.

 

Vijf jaar later kreeg Alves, op 39-jarige leeftijd, een laatste keer de kans om het shirt van Barcelona te dragen. Zijn ex-ploegmaat Xavi zag in de Braziliaan een (goedkope) oplossing om het tij te doen keren bij het toen zwalpende Barça.

 

Maar nu het contract van 6 maanden van Alves afloopt, moet hij opnieuw afscheid nemen: "Ik wil iedereen bedanken die me de kans gaf om terug te keren naar deze club en dit fantastische shirt weer te dragen."

 

"Ik hoop dat ze mijn gekte en dagelijkse vrolijkheid niet zullen missen. Ik hoop vanuit de grond van mijn hart dat zij die achterblijven de geschiedenis van deze club kunnen veranderen."