Ga naar de inhoud

Niemand doet Toyota wat in 24 uur van Le Mans, voor vijfde jaar op rij een klasse te sterk

 zo 12 juni 2022 20:52

Sebastien Buemi, Ryo Hirakawa en Brendon Hartley hebben zondag in een Toyota de koningsklasse in de 24 uur van Le Mans gewonnen. Ze waren net iets sneller dan de andere Toyota in de race. Glickenhaus vervolledigde het podium. Dries Vanthoor (Oreca WRT) was de beste Belg op een 15e plaats.

Toyota heeft al jaren dé formule gevonden om de legendarische uithoudingswedstrijd voor mens en wagen te domineren in Le Mans. De afgelopen vier jaar won het Japanse merk en ook de nieuwe wagen was dit jaar duidelijk het sterkst. Dat zagen 250.000 fans, die opnieuw toegelaten waren na de coronajaren.

 

De Toyota's met nummer 7 en nummer 8 waren lang aan elkaar gewaagd. Nummer 7 met Mike Conway, José Maria Lopez en Kamui Kobayashi aan het stuur had in de vroege ochtend de beste papieren omdat nummer 8 een lange pitstop moest maken, maar na 16u rijden draaiden de rollen om.

 

Lopez moest wagen nummer 7 even stilleggen met een probleem. Na een reset van zijn wagen kon hij tot aan de pits rijden voor extra brandstof en een software controle, maar wagen nummer 8 was gaan vliegen.

 

Brendon Hartley had de eer om aan het stuur van wagen nummer 8 over de finish te rijden. Voor hem is het al de derde zege in de 24 uur van Le Mans. Voor teammaat Buemi de vierde zege en voor debutant Hirakawa de eerste.

 

Dries Vanthoor (Oreca WRT) reed mee naar een 15e plaats.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.