Ga naar de inhoud
UEFA Nations League
speeldag 1

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0

Onana en Mertens trainen niet mee bij de Rode Duivels, maar reizen wel af naar Wales

 vr 10 juni 2022 16:58
U herkent ook Leander Dendoncker (l) en Wout Faes (r).
Zeno Debast (m) is een 18-jarige verdediger van Anderlecht.

De Rode Duivels hebben vanochtend een laatste keer getraind voor hun duel van morgen in Wales. Dries Mertens en Amadou Onana ontbraken, ze sukkelen met kwaaltjes. Zeno Debast, de 18-jarige verdediger van Anderlecht, was een opvallende verschijning. In de namiddag reisden de Belgen naar Cardiff, waar ze morgen hun derde wedstrijd in de Nations League afwerken.

Mertens was maandag ook al afwezig met een klein fysiek ongemak, dinsdag trainde hij wel, maar woensdag tegen Polen bleef hij 90 minuten op de bank.

Onana vierde vorige week tegen Oranje zijn debuut bij de nationale ploeg, maar nadien bleek hij last te hebben van een blessure aan zijn bovenbeen. Mertens en Onana stapten wel mee op het vliegtuig, maar het is niet zeker of ze ook kunnen spelen.

Anderlecht-verdediger Zeno Debast, die nog maar een handvol wedstrijden als profvoetballer op de teller heeft staan en afgelopen seizoen lange tijd out was met een voetblessure, was een opvallende aanwezige op training in Tubeke.

Onlangs werd hij nog maar voor de eerste keer opgeroepen voor de Belgische U21. In de slotwedstrijd tegen Schotland kwam hij vorige zondag niet in actie.

Bondscoach Roberto Martinez laat echter regelmatig jongeren meetrainen met de A-ploeg om ervaring op te doen, meereizen naar Wales zal er niet inzitten voor de 18-jarige verdediger.

Lukaku mist Wales, maar blijft bij selectie

Ook Romelu Lukaku traint niet mee, maar van de aanvaller van Chelsea was al langer geweten dat hij niet speelklaar zou raken voor Wales. In de openingswedstrijd tegen Nederland blesseerde hij zich vorige week aan zijn enkel, waardoor hij na 26 minuten naar de kant moest.

Lukaku blijft voorlopig wel bij de selectie, omdat er een waterkans bestaat dat hij alsnog fit geraakt voor het duel van dinsdag in Warschau tegen Polen, de afsluiter van dit eindeseizoensvierluik.

Na 2 speeldagen staan de Rode Duivels met 3 punten op een met Polen gedeelde tweede plaats in de groep, op 3 punten van de ongeslagen leider Nederland. Wales bengelt puntenloos onderaan, is nu al bijna uitgeschakeld voor groepswinst en speelt dus voor het behoud in de A-divisie.

De Welshmen verkeren nog in volle euforie na de historische kwalificatie voor Qatar. Vorig week klopten ze Oekraïne in de finale van de Europese WK-barrages en daardoor zijn ze er eind dit jaar voor het eerst sinds 1958 bij op het WK.