Ga naar de inhoud

Ecuador komt met de schrik vrij: klacht van Chili om WK-plek in te nemen werd afgewezen

 vr 10 juni 2022 16:40

Nederland zal het in de poulefase van het WK voetbal toch moeten opnemen tegen Ecuador. Chili diende eerder deze week nog een klacht in tegen Ecuador omdat het met een Colombiaan zou gespeeld hebben in de plaatsingsmatchen. Maar die klacht werd vandaag door de FIFA verworpen. 

Volgens de Chileense voetbalbond zou Byron Castillo, de rechtsachter van Ecuador, eigenlijk een Colombiaan zijn en bovendien drie jaar ouder zijn dan hij zegt. De bond diende daarom eerder deze week een klacht in, gestaafd met registratiedocumenten en een geboortecertificaat. 

 

Chili hoopte zo om het plekje van Ecuador in te nemen. Wanneer de FIFA de wedstrijden waarin Castillo speelde als forfaitzeges zou erkennen, zou Chili naar de vierde plek springen en zich zo kwalificeren voor het WK. 

 

Als je niet schiet, kan je niet scoren. Toch zag Chili zijn klacht vandaag afgewezen worden door de FIFA.

 

"Na een analyse van de verklaringen van alle betrokken partijen en rekening houdend met alle elementen die aan de commissie zijn voorgelegd, heeft de tuchtcommissie van de FIFA besloten de tegen de FEF ingeleide procedure te sluiten", klonk het in een verklaring.

 

Als Chili geen beroep meer zou aantekenen, mag Ecuador op 25 November aantreden tegen Nederland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: