Ga naar de inhoud

Geen BNXT-finale voor matig Oostende: "Moeilijk om spelers te motiveren na Belgische titel"

 wo 8 juni 2022 10:47
Ondanks de verloren wedstrijd is Dario Gjergja tevreden over het seizoen van Oostende.

Na een (zoveelste) Belgische titel volgt er dit seizoen geen eerste BNXT-titel voor Filou Oostende. De ploeg van coach Dario Gjergja moest in de halve finale het onderspit delven tegen het Nederlandse Leiden.

Nadat Oostende voor de 11e keer op rij de Belgische titel gewonnen had, moest het team zich hergroeperen en oppeppen om op jacht te gaan naar een andere titel: de Belgisch-Nederlandse BNXT-titel.

 

Dat bleek niet vanzelfsprekend, want na een verloren wedstrijd in Leiden (84-82), ging Oostende gisteren ook thuis onderuit (78-88). De BNXT-finale zal dus worden beslecht tussen twee Nederlandse teams: Leiden en Groningen.


Na de wedstrijd gaf coach Dario Gjergja aan dat het motiveren van zijn spelers niet makkelijk was.  "Het is niet simpel om je spelers weer warm te maken, nadat ze al de Belgische titel hadden gewonnen. Na onze gewonnen titelwedstrijd (tegen Kangoeroes Mechelen, red.) hebben we 10 dagen geen wedstrijd gespeeld. Dat is ook niet handig."

We verdienen het niet om naar de finale door te stoten.

Dario Gjergja

"Uiteindelijk komt het er gewoon op neer dat onze defensieve prestaties in dit tweeluik tegen Leiden zeer slecht waren", vertelt Gjergja. "We gaan in deze wedstrijd van een voorsprong van 61-48 naar 64-66. Op zo'n manier kan je niet spelen in een wedstrijd van dit kaliber. We verdienen het niet om naar de finale door te stoten."


"Of dat het seizoen nog steeds een succes is? Ik denk het wel. We winnen voor een 11e keer de titel in België, winnen de supercup en halen de finale van de beker. Bovendien eindigen we bij de laatste 16 in de Champions League. Vandaag hebben we het jammer genoeg uit handen gegeven." 

Leiden-coach Hammink: "Enkel Belgen vinden dit een stunt"

Na de wedstrijd liet de coach van Leiden (en ex-NBA-speler), Geert Hammink weten dat dit allesbehalve een stunt is voor zijn ploeg. 


"Enkel de Belgen vinden dit een stunt. Nadat we de eerste wedstrijd hadden gewonnen, werd er geschreven dat het een schande was voor Oostende. Dat zorgde bij ons alleen maar voor meer motivatie." 


"Of dat deze helemaal Nederlandse finale iets zegt over het basketbalniveau in Nederland? Ik zeg al 10 jaar dat het Nederlandse basketbal in de lift zit. Aan de top zijn we blijkbaar beter dan de Belgische basketbalploegen, maar ik denk dat de Belgische competitie nog een stuk breder is."


"Ik ben trouwens een grote fan van deze BNXT-league. Het zijn altijd leuke wedstrijden en ik denk dat alle ploegen er alleen maar beter van worden."

Gerelateerd: