Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
9480
2
Carlos Alcaraz
8580
3
Novak Djokovic
8360
4
Alexander Zverev
6885
5
Daniil Medvedev
6485
6
Andrey Rublev
4710
72
Alex De Minaur
4085
81
Casper Ruud
4025
91
Hubert Hurkacz
3950
10
Grigor Dimitrov
3775

Geen opvolger voor Kimmer Coppejans op Roland Garros: Gilles Arnaud Bailly verliest juniorenfinale

 za 4 juni 2022 15:17

Gilles Arnaud Bailly heeft de finale bij de junioren op Roland Garros verloren. De rijzige Fransman Gabriel Debru was na een spannende finale in twee sets te sterk. Zo blijft Kimmer Coppejans de laatste Belg die in Parijs wist te winnen bij de junioren.

Met Gilles Arnaud Bailly en Gabriel Debru stonden twee piepjonge - want amper 16 jaar - kerels in de finale. Bailly kon de 3e Belgische naam op de erelijst van Roland Garros voor junioren worden, na Jacky Brichant (1947) en Kimmer Coppejans (2012).

 

Hoewel zijn Franse tegenstander Debru door zijn lengte over een extra troef beschikt, maakte Bailly het hem wel de hele match lastig. Dankzij een rebreak in het 8e spel kon hij een tiebreak afdwingen, waar hij ook de hele tijd moest achtervolgen. Eén setpunt kon Bailly nog wegwerken, het tweede was er te veel aan.

 

Ook in de tweede set was het klassenverschil tussen Bailly en Debru niet zo groot, al liep de ballon van de jonge Belg wel wat leeg naar het einde. Eindstand: 7-6 en 6-3.

 

Debru treedt in de voetsporen van zijn landgenoot Luca Van Assche, die vorig jaar in Parijs won bij de junioren. Het was van 1994 geleden dat twee landgenoten elkaar opvolgden.

Bailly: "Het kwam aan op een paar punten, maar heel tevreden met mijn week"

Na afloop kon Gilles Arnaud Bailly zijn nederlaag wel plaatsen: "Het was heel nipt, maar tennis komt altijd aan op een paar punten", gaf hij aan. "Er lagen voor mij zeker kansen, maar Debru serveerde op de juiste momenten telkens op heel hoog niveau."

 

"In de tweede set ging ik bijna door zijn opslag, maar ook dat lukte dan net weer niet. Het is zijn verdienste dat hij de eindzege pakt. Ik ben sowieso enorm tevreden over het toernooi dat ik gespeeld heb."

 

"Deze afgelopen week is voor mij onvergetelijk. Ik klopte het nummer 1 van de wereld en bereikte dan nog de finale. Dat had ik echt niet verwacht."

 

Bailly hoopt om in de toekomst ook een profcarrière uit te bouwen: "Het is een geweldig resultaat om hier in de finale te staan, maar het zegt niets over mijn toekomst. Het geeft uiteraard wel een enorme boost om verder te werken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: