Oeps: Gefrustreerde tennisster gooit racket weg en raakt kind in publiek

  Irina Begu ging het huilende kindje even troosten

  Wanneer even niets wil lukken. Tijdens de beslissende set in de match van Irina Begu op Roland Garros, kon de Roemeense haar emoties even niet te baas. Uit frustratie gooide ze tijdens de wedstrijd haar racket weg. Dat vloog in het publiek tegen het hoofd van een jongen.

  De Roemeense kreeg voor haar actie enkel een waarschuwing en kon uiteindelijk de wedstrijd nog winnen. Dat leidde tot frustratie bij tegenstander Alexandrova. Zij plaatste op Instagram een boodschap waarin te lezen stond dat "dergelijke zaken niet zouden mogen gebeuren". 

   

  Het incident doet denken aan de US Open van 2020. Toen moest Novak Djokovic het toernooi verlaten nadat hij uit frustratie een tennisbal wegsloeg. Die kwam hard op een lijnrechter terecht.

   

  De jongen was flink van slag en moest huilen. Zijn ouders troostten hem en na de wedstrijd ging ook Begu langs voor excuses. Ze maakte ook enkele foto's met de jongen. 

   

  Op de persconferentie verontschuldigde ze zich nogmaals. "Dit is heel gênant voor mij. Ik wil me verontschuldigen, want ik heb nog nooit zoiets gedaan. Ik wilde het racket ook niet weggooien, ik wilde enkel op het gravel slaan. Je verwacht niet dat het racket wegvliegt."