Ga naar de inhoud

Roland Garros

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11695
2
Aryna Sabalenka
8138
3
Coco Gauff
7638
4
Elena Rybakina
5673
5
Jessica Pegula
4550
6
Markéta Vondroušová
4035
71
Maria Sakkari
3980
81
Zheng Qinwen
3945
9
Ons Jabeur
3748
10
Jelena Ostapenko
3318

Zanevska voor het eerst sinds 2016 op Roland Garros: "Helpt om oorlog beetje te vergeten"

 ma 23 mei 2022 09:42
Maryna Zanevska kon vertrouwen tanken in Straatsburg.

Maryna Zanevska (WTA 62) staat vandaag voor haar eerste opdracht op Roland Garros. De Belgische met Oekraïense roots probeert zich in Parijs te focussen op het sportieve. "Tennis helpt om de oorlog een beetje te vergeten", zegt ze.

Maryna Zanevska staat voor het eerst sinds 2016 weer op de hoofdtabel van Roland Garros. "Ik ben heel tevreden dat ik hier ben", zegt ze. "Het voelt heel goed om geen kwalificaties meer te hoeven spelen. Dat heb ik genoeg gedaan."

 

"Het bewijst ook dat ik sinds een jaar op een hoog niveau regelmatig presteer." Met een kwartfinale op het graveltoernooi van Straatsburg kon ze alvast wat vertrouwen tanken.

 

Zanevska neemt het in de eerste ronde op tegen de Chinese Zheng Qinwen (WTA 74). "Zheng ken ik niet maar mijn trainer (Geoffroy Vereerstraeten) zag haar al aan het werk, onder meer in Australië waar ze op het toernooi van Melbourne de halve finales bereikte tegen Halep." 

 

"Ze slaat heel goed op. Ik denk zelfs dat ze op het vlak van aces de nummer twee op het circuit is. Maar goed, dit is gravel en hier heeft ze misschien minder referenties."

Ik had het geluk mijn ouders weg te krijgen uit Oekraïne, ze zijn trouwens hier bij mij op Roland Garros.

Maryna Zanevska

De oorlog in haar geboorteland Oekraïne weegt nog steeds zwaar op haar gemoed. "Maar het tennis helpt mij om de oorlog een beetje te vergeten", zegt Zanevska. "Hoewel dat 'vergeten' misschien niet de juiste term is. Laten we zeggen dat ik erdoor aan andere dingen denk." 


"Ik had het geluk mijn ouders weg te krijgen, ze zijn trouwens hier bij mij op Roland Garros, maar ik heb nog familie daar. Ik vat dit toernooi aan als een nieuwe kans om te tonen dat ik op de goeie weg ben."  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.