Sven Nys: "We wachten op UCI voor duidelijkheid over Toon Aerts"

 ma 23 mei 2022 18:23
"Toon Aerts traint heel hard", zegt Sven Nys.

Hoe zou het zijn met Toon Aerts? Hij wacht al drie maanden op nieuws van de UCI in verband met zijn afwijkende waarden bij een dopingtest. Sven Nys lichtte een tipje van de sluier. "Ons huiswerk is klaar en afgeleverd bij de UCI." 

Midden februari raakte bekend dat Toon Aerts bij een dopingcontrole een afwijkend resultaat had laten noteren. Meer dan drie maanden later weet de veldrijder van Baloise-Trek Lions nog altijd niet waar hij aan toe is.

 

Is het B-staal eigenlijk al onderzocht? "Dat is nog altijd niet helemaal uitgeklaard en daar gaat veel tijd overheen voor we daar duidelijkheid over hebben", vertelde zijn ploegleider Sven Nys. "Ik kan er niet heel veel over zeggen."

 

"Het huiswerk is klaar, er is een heel team opgesteld om Toon te ondersteunen. Dat huiswerk is afgeleverd bij de UCI, het is nu wachten hoe en wanneer de UCI zal reageren en dan kunnen we de volgende stap zetten. Nu zitten we eigenlijk te wachten in de hoop dat er communicatie komt."

Toon traint heel hard en houdt zich klaar voor het moment dat hij eventueel weer in competitie zou mogen uitkomen.

Sven Nys

Het is voor Toon Aerts een moeilijke periode. "We proberen hem zo goed mogelijk te ondersteunen. Toon traint heel hard en houdt zich klaar voor het moment dat hij eventueel weer in competitie zou mogen uitkomen", zegt Nys.

 

"Hij heeft een iets moeilijkere periode een beetje kunnen afsluiten en heeft qua training de draad weer kunnen oppikken. Hij is nu individueel bezig en ik denk dat hem dat ook wat rust geeft."

 

Die ondersteuning is nodig. "Het is niet evident om met dit soort situaties om te gaan. Je wordt toch bekeken, hoewel je voor jezelf niet het gevoel hebt dat je iets misdaan hebt. Het is niet fijn en laten we hopen dat het zo vlug mogelijk achter de rug is."

Gerelateerd: