Ga naar de inhoud

Shorttrack Nove Mesto: Schwarzbauer is machtiger dan Pidcock, Neff klopt seizoensrevelatie Mcconnell

 vr 13 mei 2022 18:37

De Wereldbeker mountainbike is intussen geland in het Tsjechische Nove Mesto, intussen de 3e bestemming in een reeks van 9. Naar recente gewoonte worden startposities op zondag bepaald door het resultaat van het shorttrack op vrijdag. In Tsjechië was Jolanda Neff snelste vrouw en Schwarzbauer de snelste man. 

Shorttrack is een korte race van enkele rondjes op het vlakkere deel van het parcours. Een rondje duurt ongeveer 2 minuten. Bikers moeten niet alleen snel en behendig zijn, ze moeten vooral ook goed kunnen wringen. 

 

Bij de vrouwen wilde Rebecca Mcconnell haar enorm goede vorm van de voorbije weken bevestigen. De Australische voelde zich sterk en trok stevig door in de 7e ronde, maar kon de tegenstand niet lossen. Onder anderen Jolanda Neff, Loana Lecomte en Alessandra Keller beten zich vast in haar wiel. 

 

Het kwam tot een sprint met een vrouw of 10 waarin Jolanda Neff aan het langste eind trok. De Zwitserse liet Rebecca Mcconnell en Jenny Rissveds achter zich.

Bekijk de sprint bij de vrouwen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Machtsmens Schwarzbauer is sterker dan Pidcock

Bij de mannen bleef quasi het hele pakket samen tot in ronde 10. De posities wisselden wel om de haverklap, maar echt uit elkaar spatten deed het niet. 

 

Pas in die 10e en voorlaatste ronde was het Filippo Colombo die aan de boom schudde op de asfaltklim richting de finish. Maar het was de Duitser Luca Schwarzbauer die overnam en duidelijk de meeste power had aan het einde. Hij reed weg van alles en iedereen en pakte zijn eerste Wereldbeker-zege. 

 

Tom Pidcock kwam van ver terug en eindigde uiteindelijk nog als tweede. Filippo Colombo maakte het podium compleet.

 

Onze landgenoot Pierre De Froidmont reed de hele wedstrijd attent mee in het pak en eindigde mooi 12e.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: