Ga naar de inhoud

CEO Pro League veroordeelt geweld in Seraing: "Strengere sancties zijn op komst"

 zo 1 mei 2022 10:04

Lorin Parys, de CEO van de Pro League, is niet te spreken over de taferelen die zaterdagavond plaatsvonden in Seraing na de terugwedstrijd van de barrages om een plaats in 1A. Supporters bestormden toen het veld in het Stade du Pairay en daarbij kwam het tot opstootjes.

"Fans die hun eigen ruiten inslaan, agressie plegen en de sport beschadigen horen niet in een stadion. Punt. Strengere sancties zijn op komst", schrijft Parys zondagmorgen in een reactie op Twitter.   

 

Na het laatste fluitsignaal liepen aanhangers van het bezoekende RWDM het terrein op en zochten de confrontatie op met vierende supporters van Seraing, dat net het behoud had verzekerd. Er waren wel ordediensten aanwezig, maar die leken amper in te grijpen.    

 

Vorige maand liet Lorin Parys al weten dat er aan strengere sancties wordt gewerkt die alle clubs bij het begin van het nieuwe seizoen kunnen invoeren. Hij zei dat toen als reactie op rellen die supporters van Beerschot hadden veroorzaakt in het stadion van Union op de slotspeeldag van de reguliere competitie. 

 

"Veiligheid is voor mij een prioriteit. Daarom werk ik op dit ogenblik samen met de bevoegde diensten aan strengere sancties die we met al onze clubs bij het begin van het nieuwe seizoen invoeren", stelde Parys.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: