Ga naar de inhoud

Seraing zwoegt zich voorbij RWDM naar verlengd verblijf in 1A

 za 30 april 2022 22:17
WDM
einde
0-1
SER
  1. 45+1' - Geel - Morgan Poaty
  1. 66' - Verv. Daniel Opare door Marsoni Sambu
  2. 78' - Geel - Théo Defourny
  3. 83' - Verv. Aboubakar Keita door Thomas Ephestion
  4. 89' - Geel - Ibrahima Sankhon
  5. 90+6' - Geel - Yan Vorogovskiy
Play-offs promotie/degradatie 1A/1B - speeldag 2 - 30/04/22 - 20:46

RFC Seraing heeft zich tegen RWDM verzekerd van een extra seizoen in onze hoogste afdeling. Na de 0-1 uit de heenmatch had de thuisploeg vanavond genoeg aan een 0-0-gelijkspel. Bij de Brusselse traditieclub liet Igor De Camargo in zijn laatste profmatch nog een heldenrol liggen.

Seraing - RWDM in een notendop:

  • Sleutelmoment: Rond het uur krijgt de afzwaaiende De Camargo een enorme kans aangeboden na een knappe actie van Hazard. Hij kan de bal niet goed controlen waardoor Dietsch kan tussenkomen. De Brusselaars komen niet meer dichter bij de openingsgoal.

  • Man van de match: Bij RWDM lag het niet aan Kylian Hazard. De flankaanvaller was een gesel voor de thuisdefensie, maar hij werd ofwel fors onderuit gehaald of zijn medemaats werkten niet goed af.

  • Opvallend: Voor het eerst sinds 1988 konden er opnieuw 3 Brusselse clubs in 1A aanwezig zijn, maar daar stak Seraing een stokje voor. Over 2 wedstrijden gezien is dat ook terecht.

RWDM ontsnapt aan rood in pittige eerste helft

In een eerste helft met goede intenties en veel duels waren er kansen aan beide kanten. Hazard mikte de beste mogelijkheid nipt naast en aan de overkant kon Mikautadze na gestuntel van de bezoekers niet afwerken.

Het ging er op het veld bij momenten ook zeer hevig aan toe. Hazard werd tweemaal fors onderuit gehaald en aan de overkant ontsnapte Nangis aan rood na een zuivere natrap op Mikautadze.

 

Rusten gingen beide teams met de brilscore op het bord, Seraing had virtueel nog steeds een verlengd verblijf in 1A te pakken.

De Camargo laat het liggen, trieste taferelen na afloop

Na rust lag het tempo lager en waren de kansen schaars, maar rond het uur had De Camargo de openingsgoal aan de voet. Na een knappe solo van Hazard kwam de Braziliaanse Belg oog in oog met Dietsch, maar hij liet de bal schieten.

 

Even later zat de profcarrière van de 38-jarige spits erop. Vincent Euvrard haalde hem naar de kant voor Obbi Oulare.

 

RWDM pompte de bal nog talloze keren naar de boomlange Oulare, maar de echt grote kansen bleven uit. Seraing trok zo een langer verblijf in 1A over de streep. Na afloop gingen de poppetjes ook nog even aan het dansen nadat het RWDM-vak openging en enkele heethoofden de confrontatie opzochten met enkele Seraing-supporters.

De Camargo: "Gemiste promotie maakt mijn carrière niet minder mooi"

Na afloop gaf Igor de Camargo voor het laatst een analyse van een match waar hij in meespeelde: "Het is heel jammer van het resultaat, we hadden echt op meer gehoopt. Deze ploeg verdient een pluim. We komen van zo ver en het is niet evident dat we hier nu staan."

 

Op het uur had De Camargo RWDM op voorsprong kunnen zetten: "Het is jammer dat ik daar niet kan scoren, meer kan ik niet zeggen. We promoveren niet en daarmee is alles gezegd."

 

"Het zit er nu op voor mij. Het is jammer van het resultaat, maar dat gaat mijn carrière niet minder mooi maken. Ik ga nu wat rust nemen en genieten van de vakantie."

  • Vincent Euvrard (coach RWDM): "We hebben de match gespeeld die we moesten spelen vanavond. Het was een stuk beter dan vorige week en we hebben gedomineerd denk ik. De bal moet goed vallen en dat zat misschien niet mee, maar ik kan alleen maar fier zijn op deze groep."

    "De jongens hebben alles gedaan wat ik van hen gevraagd heb. Iedereen heeft alles gegeven. We komen in de afrekening net iets te kort en dat is frustrerend, maar we kunnen hier met opgeheven hoofd vertrekken."

  • Jean-Louis Garcia (coach Seraing): "We zijn uiteraard enorm opgelucht dat we ons hebben kunnen redden. Ik heb het gevoel dat het ook verdiend is. Niet alleen op basis van deze 2 matchen, maar ook in de competitie verdienden we gewoon meer."

    "We zijn in elk geval gelukkig. De doelstellingen zijn gehaald en dat is cruciaal. Ik wil ook Jordi Condom (de voorganger van Garcia) bedanken, hij heeft hier ook een aandeel in. Hoe we volgend seizoen een makkelijker seizoen kunnen beleven? We blijven een kleine club, makkelijk zal het nooit gaan."

Bekijk hier de reacties na de wedstrijd

Gerelateerd:

Fase per fase

22:51

Na afloop gaat het vak van de RWDM-fans open, er volgt een aanvaring met enkele Seraing-fans. Trieste taferelen. 

22:41

Het zit erop!

RWDM zet nog even fors druk, maar het mag niet meer baten. Seraing is ook volgend seizoen nog actief in 1A na een enerverende wedstrijd met enkele zeer stevige overtredingen. De supporters van de thuisploeg komen het veld op om te vieren.

90+7' tweede helft
90+5'

Smerige ingreep

Frustratie bij Vorogovskiy en hij werkt zeer brutaal Jallow tegen de grasmat. Geel is echt wel een milde sanctie. 

90+5'

Buitenspel

Nzuzi staat buitenspel en dan ligt het spel weer even stil. Seraing is een langer verblijf in 1A aan het afdwingen en over 2 matchen is dat toch wel terecht. RWDM kon te weinig weerwerk bieden, zowel in de heenmatch als vanavond.

90+3'

Een voorzet van Vorogovskiy komt bij Sankhon die het in een tijd wil doen, maar dat is niet zijn specialiteit. Nog 3 minuten.

90+2'

Alle ballen van RWDM gaan naar de lange Oulare, valt de bal nog eens goed? 

90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
90'

extra time

Er komen nog 6 minuten bij, tot ongenoegen van de thuisfans. 

90'

Sankhon verkoopt Maziz een trap en krijgt terecht geel. De fans van Seraing beginnen al voorzichtig een feestje te bouwen. De omroeper laat de supporters al weten dat ze na affluiten het veld niet mogen bestormen. 

85'

Het is bij Seraing wegwerken op goed geluk geworden. Op die manier zal RWDM wel nog enkele momenten krijgen.

84'

Dietsch klemt

Oulare kan net niet goed koppen na een actie van Ephestion, Vorogovskiy wil de afvallende bal vol op de slof nemen en zet Dietsch aan het werk. De seconden tikken onverbiddelijk weg. 

82'

Nzuzi is even ongrijpbaar, zijn voorzet is te flets. Euvrard gooit Thomas Ephestion nog tussen de lijnen. De spelmaker heeft normaal een basisplaats, maar moet nu de supersub zijn van RWDM. 

80'

Er zijn betere zitplaatsen in Le Pairay

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
79'

Lardot besluit Defourny en Nadrani te bestraffen voor dat opstootje. Dat had ook zonder kaarten opgelost kunnen worden, veel was er niet aan de hand.