Ga naar de inhoud

Barcelona begint meteen na seizoen te verbouwen (en wijkt uit naar Olympisch Stadion)

 do 28 april 2022 12:41
Camp Nou
Camp Nou ziet er over enkele jaren helemaal anders (lees: nog groter) uit.

Barcelona heeft groen licht gekregen om meteen na het seizoen Camp Nou uit te kleden voor verbouwingen. De renovatie van de voetbaltempel zal enkele jaren duren. In het seizoen 2023-2024 zal de ploeg (regelmatig) uitwijken naar het Olympisch Stadion.

De plannen voor het vernieuwde Camp Nou liggen al enkele jaren op tafel, nu kan de Catalaanse topclub er ook aan beginnen.

 

Het grootste voetbalstadion van Europa is verouderd en krijgt een grote facelift. Na de renovatie zal Barcelona voor meer dan 100.000 toeschouwers kunnen spelen. Die zullen allemaal droog zitten (en extra geld in het laatje brengen).

 

Dat betekent dat Barcelona enkele seizoenen op een bouwwerf moet optreden. Volgend seizoen hoopt de club nog in het stadion te kunnen voetballen, al dan niet op halve capaciteit.

 

In het seizoen 2023-2024 zal het team (regelmatig) moeten uitwijken naar het Olympisch Stadion. Dat deed het in 1992 ook voor de Zomerspelen. Espanyol Barcelona heeft er rond de eeuwwisseling ook een tijd gevoetbald.

 

Als alles volgens plan verloopt, zal het nieuwe Camp Nou in het seizoen 2025-2026 opgeleverd worden. Voor het ambitieuze project sluit de financieel geplaagde club een lening van 1,5 miljard euro af.

Camp Nou
Elke toeschouwer krijgt een dak boven zijn hoofd. Nu zit enkel een kwart van het stadion droog.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: