Ga naar de inhoud

Barcelona grijpt in na massa Duitse fans: "Europese tickets kunnen niet meer doorgegeven worden"

De 30.000 fans van Eintracht Frankfurt in Camp Nou hebben voorzitter Joan Laporta nachtmerries bezorgd. En dus grijpt hij in. Tickets voor Europese wedstrijden zullen in de toekomst niet meer doorgegeven kunnen worden.

Er viel donderdagavond niet naast te kijken. Naar schatting 30.000 fans, verspreid over heel Camp Nou , die hun ploeg zagen winnen in de kwartfinales van de Europa League tegen Barcelona en daarna tot lang na de match bleven vieren.

 

Hoe kon dat? Officieel waren er 5.000 tickets voor de bezoekers voorzien. Daarnaast zaten er ook 37.746 abonnees in Camp Nou en kwamen 34.440 mensen op een andere manier aan hun ticket. Het is in die laatste groep dat het volgens Barcelona fout liep.

 

"Die 34.440 tickets waren bedoeld om buiten Duitsland te verkopen", reageerde Barcelona vrijdag al. "De club heeft ze niet aan Duitse fans verkocht. Het is duidelijk dat wie die tickets heeft gekocht, ze later heeft doorverkocht aan Duitse fans."

 

Barcelona-voorzitter Joan Laporta vindt dat zijn club geen schuld treft, maar wil vermijden dat het opnieuw kan gebeuren. En dus grijpt hij in. "Ik kan aankondigen dat voor internationale competities de tickets niet meer doorgegeven kunnen worden."

 

Met andere woorden, diegene die een ticket koopt, zal het daarna niet meer kunnen doorverkopen aan iemand anders.

 

"Je kan onze club niet verwijten dat andere mensen de regels gebroken hebben", besluit Laporta.