Ga naar de inhoud

Toeschouwerrecord in het vrouwenvoetbal: 91.648 fans mogen vijf keer juichen in Camp Nou

Een afgeladen vol Camp Nou mocht vijf keer juichen.

En of het vrouwenvoetbal in de lift zit. In de heenwedstrijd van het Champions League-duel tegen Wolfsburg zagen 91.648 fans hoe Barça een 5-1-pandoering uitdeelde. Het vorige record stond op 91.533 toeschouwers.

Een wedstrijd die de geschiedenisboeken ingaat, niet alleen door de overtuigende overwinning van de Catalanen. Terwijl Camp Nou nog amper helemaal vol loopt voor een wedstrijd van de mannen, zaten de tribunes afgeladen vol tijdens de CL-kraker tegen Wolfsburg. 

 

De supporters mochten al vroeg in de wedstrijd juichen. Na amper drie minuten bracht Aitana Bonmati de Catalanen al op voorsprong. Nog voor de rust breidden  Caroline Graham Hansen, Jennifer Hermoso en sterspeelster Alexia Putellas de voorsprong al uit naar 4-1.

 

Na rust kon Jill Roord milderen voor Wolfsburg, maar opnieuw Putellas legde vanop de stip de eindstand vast op 5-1. Het had nog pijnlijker kunnen zijn voor de Duitsers: een treffer van Barça-aanvalster Ana Maria Crnogorcevic werd vroeg in de tweede helft nog afgekeurd voor buitenspel.   

 

Zondag neemt Lyon, met Red Flame Janice Cayman, het op tegen PSG in een Frans onderonsje. De terugwedstrijden staan volgende week zaterdag op het programma. De finale wordt op zaterdag 21 mei in het Allianz Stadium in Turijn afgewerkt. 

 

Klein probleempje: In het Allianz Stadium passen maar 41.507 toeschouwers...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.