Ga naar de inhoud

Bashir Abdi: "Wereldkampioen worden zou de kers op de taart zijn"

 zo 10 april 2022 14:26
Bashir Abdi viert de zege met zijn maatje Abdi Nageeye.
Bashir Abdi viert de zege met zijn maatje Abdi Nageeye.

Na zijn 4e plek op de marathon van Rotterdam richt Bashir Abdi zijn vizier helemaal op het WK atletiek. "Dat is mijn enige grote doel dit jaar", zegt de Belgische recordhouder.

Bashir Abdi viel vandaag net buiten de prijzen op de marathon van Rotterdam. "Als je mijn voorbereiding in rekening brengt, vind ik deze prestatie even straf als mijn Europees record", zei Abdi aan de aankomst.

 

"In januari scheurde ik een adductor. Het is een enorm donkere periode geweest met veel twijfels. Ik vroeg me af of ik wel nog op niveau zou terugkeren."

 

Dat Abdi op niveau was, bewees zijn tijd van 2u05'23". "Dat is mijn 3e tijd ooit. En dat terwijl ik maar op 70 procent zit. Ik ben heel tevreden."

 

"Ergens is het wel jammer dat ik nipt tekortkom voor de zege, maar ik ben heel blij dat mijn vriend Abdi Nageeye als winnaar uit de bus is gekomen."

 

Abdi stak Nageeye onderweg een handje toe. "Ik was dit verschuldigd aan hem na de olympische medaille, waar hij mij aan geholpen heeft. Vandaag was het zijn beurt. De vriendschap tilt ons naar een hoger niveau."

Als je mijn voorbereiding in rekening brengt, vind ik deze prestatie even straf als mijn Europees record

Bashir Abdi

"WK in Eugene is mijn enige grote doel dit jaar"

Nu legt Abdi zijn focus op het WK in Eugene (15-24 juli). "Wereldkampioen worden zou de kers op de taart zijn", zegt Abdi.

 

"Eugene is eigenlijk mijn enige grote doel dit jaar, maar eerst goed herstellen van Rotterdam. Genoeg rust nemen is belangrijk, dat heb ik nu wel geleerd."

 

De planning in aanloop naar Eugene is nog niet helemaal vastgelegd. "Of ik vooraf nog een wedstrijd loop, weet ik nog niet. Maar het zou goed kunnen dat ik nog een halve marathon of een 10 kilometer loop om de snelheid wat aan te scherpen."

Gerelateerd: