Ga naar de inhoud

2 gouden medailles voor België op WK indoor: "En er zit nog veel rek op onze werking"

Rutger Smith.

"We hebben het goed gedaan als we met één medaille terugkeren en heel goed als we met twee medailles afsluiten." Als Rutger Smith zijn vooruitblik op het WK indoor nu terugleest, dan kan hij alleen maar met "een heel goed gevoel" terugkeren uit Belgrado. "Het was een schitterend toernooi", zegt de topsportcoördinator van de Vlaamse Atletiekliga (VAL).

Noor Vidts schonk België vrijdag al goud op de vijfkamp, gisterenavond zorgden de Belgian Tornados voor het toetje op de 4x400 meter.

 

"Fantastisch", glunderde teamleider Rutger Smith gisterenavond in het hotel van de Belgen. "We eindigen 3e in de medaillestand. Dat is ongezien."

 

"We hebben 2 fantastische medailles behaald, maar ook andere atleten behaalden hoge noteringen."

 

"Denk maar aan de 5e plaats van Ben Broeders en de 6e plaats van Thomas Carmoy en de Cheetahs. Het was een schitterend toernooi."

België eindigt 3e in de medaillestand. Dat is ongezien.

Teamleider Rutger Smith

Een echte verrassing kan je dit WK anderzijds ook niet noemen: de Belgische atleten zijn al enkele jaren aan een opmars bezig.

 

"Klopt", zegt de Nederlander Smith. "Ik denk niet alleen aan het EK indoor en de Spelen, maar ook aan de internationale jeugdtoernooien. Daar werd heel goed gescoord."

 

"De Belgische atletiek heeft een boost gekregen. Je ziet dat ook in het team: Noor Vidts pakt goud en dan wil iedereen iets moois neerzetten. Je ziet dat er heel veel mogelijk is."

"Onze werking kan nog veel beter"

De Nederlander Rutger Smith zet mee de lijnen uit bij de Vlaamse Atletiekliga. Staan we qua werking op hetzelfde niveau als de succesvolle Nederlanders?

 

Smith: "Neen, de werking kan nog veel, veel beter. Er zit rek op en dat is positief. Ik hoop wel dat dit meer mogelijkheden geeft voor de toekomst."

 

Deze zomer volgen met het WK in Eugene en het EK in München nieuwe afspraken. "Ik verwacht er wel wat van en denk aan een recordaantal atleten."