Ga naar de inhoud

25-jarige Belg Pierre De Froidmont verrast met 6e plaats in WB mountainbike in Brazilië

 zo 10 april 2022 21:40

Pierre De Froidmont heeft zich op de eerste Wereldbekermanche mountainbike van het seizoen, in Petropolis (Bra), meteen tussen de toppers kunnen mengen. De zege ging naar wereldkampioen Nino Schurter.

Pierre De Froidmont had dankzij een sterke prestatie in de shorttrack van vrijdag een goeie startpositie verworven. Hij kon zich in de beginfase ook goed handhaven tussen de toppers, zakte in het middendeel wat weg, maar rukte uiteindelijk nog op naar de 6e plaats, zijn beste resultaat ooit in een Wereldbeker.

 

De zege was weggelegd voor Nino Schurter, die met 33 WB-overwinningen het record van Julien Absaslon evenaart. Schurter moest er Maxime Marotte voor verslaan in de sprint.

 

Bij de vrouwen kon Pauline Ferrand-Prévot haar zege in de shorttrack niet verzilveren. Ze moest opgeven en maakte zo de weg vrij voor Rebecca McConnell. Het is de eerste WB-zege voor de Australische.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
kalender WB mountainbike 2022
    mannen vrouwen
8-10 april Petropolis (Bra) Schurter McConnell
6-8 mei Albstadt (Dui) Pidcock McConnell
13-15 mei Nove Mesto (Tsj) Pidcock McConnell
10-12 juni Leogang (Oos) Flückiger Lecomte
8-10 juli Lenzerheide (Zwi) Braidot Lecomte
15-17 juli Vallnord (And) Braidot Terpstra
29-31 juli Snowshoe (VS) Valero Terpstra
5-7 augustus Mont Sainte-Anne (Can) Carod Neff
19-20 augustus EK in München (Dui) Pidcock Lecomte
24-28 augustus WK in Les Gets (Fra) Schurter Ferrand-Prévot
2-4 september Val di Sole (Ita) Carod Ferrand-Prévot