Antwerp wil dat speculeren stopt: darmprobleem is oorzaak van onbeschikbaarheid De Laet

Omdat het wil dat het speculeren stopt, heeft Antwerp gecommuniceerd over een darmprobleem bij Ritchie De Laet. Dat probleem ligt volgens de club aan de basis van zijn wisselvallige beschikbaarheid. "Samen met de medische staf doet hij er alles aan om van dienst te zijn in de Champions' Play-off."

Na een vroege wissel een maand geleden in de Antwerpse derby tegen Beerschot groeiden er vraagtekens rond de persoon van Ritchie De Laet. Was er een fysiek probleem? Was er een probleem met de trainer? 

 

Antwerp ontkende, maar liet de speler wel voor onbepaalde tijd rusten. Hij speelde niet tegen Anderlecht, maar was er wel al opnieuw bij tegen Zulte Waregem. Vorige zaterdag tegen OH Leuven ontbrak De Laet dan opnieuw. 

 

Om duidelijkheid te scheppen, heeft Antwerp nu bekend gemaakt dat Ritchie De Laet kampt met een darmprobleem. 

 

"Dat probleem is onder controle, maar kan af en toe voor zeer vervelende hinder zorgen. Daardoor is het vaak pas kort van tevoren duidelijk of spelen/trainen mogelijk is", schrijft Antwerp in een mededeling.

Ritchie zal wellicht nog trainingen en wedstrijden missen, maar doet er alles aan om van dienst te kunnen zijn in de Champions’ play-offs.

"Nu de speler over een diagnose beschikt, wenst hij die ook publiek te maken. Hij en de club willen dan ook nog eens melden dat alle andere geruchten omtrent zijn onbeschikbaarheid niet correct zijn." 

 

"Ritchie zal wellicht nog trainingen en wedstrijden missen maar samen met de medische staf doet hij er alles aan om zijn ploeg van dienst te kunnen zijn in de Champions’ play-offs."