Ga naar de inhoud

Antwerp verliest met Select Group een van zijn sponsors: "Aanstelling Overmars strookt niet met onze waarden"

De aanstelling van Marc Overmars zette de deur open voor een van de sponsoren van Antwerp.

Het nieuws over de controversiële aanstelling van Marc Overmars bij Antwerp zindert na. Het HR-bedrijf Select Group, een van de partners van Antwerp, heeft in het licht van Overmars' aanstelling beslist om het sponsorcontract volgend seizoen niet te verlengen. "De aanstelling van Overmars druist in tegen de waarden en normen van ons bedrijf."

Voetbalclub Antwerp is met de aanstelling van Marc Overmars als sportief directeur in het oog van een storm terechtgekomen. Veel waarnemers vinden het te snel na het schandaal rond grensoverschrijdend gedrag bij Ajax.

 

Ook de Select Group, sponsor van Antwerp, deelt die mening. Het HR-bedrijf kan zich niet vinden in de aanstelling van Marc Overmars als directeur voetbalzaken en heeft in een statement verklaard dat het zich daarom niet langer wil binden aan de club. Het sponsorcontract zal volgend seizoen niet verlengd worden.

 

"Wij zijn ten zeerste verbaasd over deze beslissing. Als vaste partner en sponsor van RAFC werden wij vooraf niet geconsulteerd noch geïnformeerd", vertelde Select Group  in een statement.

 

"De keuze om de heer Overmars, die recentelijk werd beschuldigd van herhaaldelijk grensoverschrijdend gedrag en waartegen momenteel nog een onafhankelijk onderzoek loopt in Nederland, nu reeds te benoemen, druist rechtstreeks in tegen de waarden en normen van onze Select Group."

 

"Wij geloven nochtans oprecht dat elke mens na een bewuste periode van zelfreflectie tot inzicht kan komen en een tweede kans kan verdienen. We betreuren het dan ook ten zeerste dat men tijdens de persconferentie het moment voorbij liet gaan om sereen, behoedzaam en weloverwogen te getuigen van dit proces van zelfreflectie en het verworven inzicht, noch door de directie van Antwerp, noch door de heer Overmars zelf. Enige zorgvuldigheid in de communicatie over de problematiek hebben wij eveneens niet gehoord of gezien."

 

"Als Select Group hebben wij dan ook beslist om ons partnership met RAFC niet te zullen vernieuwen voor het seizoen 2022 – 2023."

Wat met de andere sponsors?

Ook bij andere sponsors stellen ze de samenwerking met Antwerp in vraag. Bij winkelketen Hubo bevestigen ze dat er twijfels zijn. Heylen Vastgoed zet de sponsoring voorlopig niet stop, maar uitte wel zijn bezorgdheden aan de club. Titan Cargo wenst niet te reageren.