1. 14' - Geel - Abdoulaye Seck
  1. 68' - Verv. Mykola Kukharevych door Sory Kaba
  2. 86' - Verv. Benson Manuel door Johannes Eggestein
Jupiler Pro League - speeldag 33 - 02/04/22 - 20:46

Antwerp staat een flinke stap dichter bij de Champions' Play-offs dankzij een nipte overwinning in OHL. The Great Old kwam met de schrik vrij in Leuven, maar handhaaft zich wel in de top 4.

OH Leuven - Antwerp in een notendop:

• Sleutelmoment: Antwerp is al verschillende keren door het oog van de naald gekropen wanneer het kort voor de rust uit het niks op voorsprong komt. Na een hoekschop valt de bal voor de voeten van Seck en die kent geen genade. Zijn treffer volstaat uiteindelijk voor de perfecte hold-up.

• Man van de match: Hij koopt er niks voor, maar Xavier Mercier was opnieuw een lust voor het oog. De Fransman toverde de ene heerlijke pass na de andere uit zijn sloffen. Zoveel technisch vermogen had minstens 3 goals moeten opleveren, maar De Norre, Tamari en Maertens vergaten de kers op de taart te zetten.

• Statistiek: Antwerp kwam dit seizoen slechts in 2 wedstrijden niet tot scoren, thuis tegen Kortrijk en Union. Buitenshuis is The Great Old een garantie op goals. Het is na 33 speeldagen de enige ploeg in 1A die in elke uitwedstrijd minstens 1 keer scoorde.

OHL betaalt zware prijs voor resem missers

Antwerp begon in poleposition aan de strijd voor de Champions’ Play-offs, maar met Gent en Anderlecht op amper één punt was er geen foutenmarge voor The Great Old. De felle start van de bezoekers mocht dan ook niet verbazen.

Na een kwartier nam OH Leuven het commando over. Butez stond pal op een verrassende vrije trap van Mercier en pareerde ook schoten van Schrijvers en Tamari. Op een corner was de doelman wél geklopt bij een kopbal van Özkacar, maar nu bracht de paal redding voor Antwerp.

OHL bleef met de kansen ook de missers opstapelen. Mercier bood zowel De Norre, Tamari als Maertens een huizenhoge kans aan, maar die wrongen ze telkens de nek om. Bij Antwerp konden ze bijna zelf niet geloven dat het nog steeds 0-0 stond.

Kort voor de rust kreeg de thuisploeg de rekening gepresenteerd op een hoekschop. Na een kopbal van Bataille bleef de bal voor doel hangen en Seck was er als de kippen bij om de 0-1 in doel te frommelen.

Priske dropte Miyoshi en Almeida in de ploeg voor de tweede helft en ging centraal achterin met drie spelen. Die omzetting wierp zijn vruchten af. OHL mocht de bal vlotjes rondtikken, maar Antwerp gaf amper nog iets weg.

De bezoekers maakten ook zelf aanvallend net als in de eerste helft niks meer klaar. Toch werd het bijna nog 0-2, maar Nainggolan botste in de slotfase op een prima redding van Runarsson.

Priske: "Manier waarop telt niet, 3 punten het belangrijkste"

• Birger Verstraete (Antwerp): "Het was vandaag een beetje op een diefje. We kwamen niet goed voor de dag, maar we wisten hoe belangrijk het was om de drie punten te pakken. Bij Gent en Anderlecht zaten ze met spanning naar deze wedstrijd te kijken. Nu kunnen wij morgen rustig in de zetel naar hun wedstrijden kijken. De coach heeft een goede aanpassing doorgevoerd door met drie achteraan te gaan spelen. Daardoor kregen we iets meer rust aan de bal, ook al bleef het een strijd. Vandaag is het gewoon drie punten pakken en wegwezen. Wij willen de Champions' Play-offs halen en laten de analisten rustig praten. Het enige dat telt voor ons is in de top 4 zitten. We zijn blij met deze drie punten, maar meer ook niet."

• Brian Priske (trainer Antwerp): "De manier waarop telt niet, het belangrijkste vandaag waren de drie punten. We zouden natuurlijk graag mooi voetbal spelen, maar vandaag was het moeilijk. Ook mentaal, door de druk. Uiteindelijk hebben we een goede mentaliteit getoond, iedereen heeft zijn best gedaan. Ik ben heel trots op mijn jongens. Jean (Butez, red.) speelt altijd op een hoog niveau, voor mij is hij dit seizoen de beste doelman in België. In de eerste helft was het moeilijk voor ons, zeker voor Birger (Verstraete, red.) en Radja (Nainggolan, red.). Daarom kozen we voor een extra middenvelder en een extra verdediger. Je hebt dan spelers nodig die zich snel aanpassen en dat heeft iedereen vandaag gedaan."

• Marc Brys (trainer OH Leuven): "Dit was een enorm frustrerende avond. We hebben de wedstrijd meteen goed aangepakt. We hebben hun felle start goed gecounterd en het dan overgenomen. We hebben met veel durf gevoetbald, alleen moet je enkele van die 5 à 6 kansen benutten. Dan krijg je een ander scenario. Het is het probleem van dit seizoen. Dan valt er lukraak een bal binnen op een corner. Daarna werd het nog minder bij Antwerp, er was weinig intentie om te voetballen. In de tweede helft kregen we minder kansen en werd er veel meer weggepompt door Antwerp. Zij bleven veel meer hangen en dan is het moeilijk voor ons om het gaatje nog te vinden. We zijn enorm ontgoocheld, want het was een goede prestatie van de ploeg. Wij verdienden het om deze wedstrijd te winnen."

"Dit is voor ons een mislukt seizoen, maar na deze wedstrijd kunnen we alleen maar fier zijn. Antwerp kwam er niet aan te pas, weigerde te voetballen en creëerde weinig tot niks. Alleen is het resultaat, zoals verschillende weken al is gebleken, een doorn in het oog. Wij zijn niet bezig met onze rol als scherprechter, wij proberen gewoon punten te pakken. We gaan proberen om in die laatste wedstrijd toch nog iets te doen."

90+5'

Het is op een diefje, maar daar zullen ze bij Antwerp hun slaap niet voor laten. The Great Old boekt dankzij een treffer van Seck een bijzonder belangrijke zege en zet zo een grote stap richting de Champions' Play-offs. De druk ligt bij Anderlecht en Gent, die morgen in actie komen.

90+1'

90'

Nog 4 minuten standhouden voor Antwerp en het staat weer een flinke stap dichter bij de Champions' Play-offs. Morgen kan het vanuit de zetel toekijken wat Gent en Anderlecht ervan bakken.

89'

Runarsson voorkomt de 0-2!

Antwerp maakt er zowaar bijna nog 0-2 van. Nainggolan snijdt goed naar binnen en haalt vanaf de rand van de zestien stevig uit. Runarsson maakt zich breed en kan de bal zo nog net uit doel houden.

85'

Lefrancq gooit hoge ogen

Lefrancq maakt indruk bij zijn debuut. De jeugdspeler draaide eerst Verstraete dol met enkele knappe kapbewegingen, maar zijn voorzet werd afgeblokt. Nu krijgt hij de bal wel voor doel, maar Kaba raakt er net niet bij.

81'

Wedstrijd bloedt dood

Het vet lijkt van de soep bij OHL. De fans nog iets bieden in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen zit er wellicht niet meer in. Of biedt de slotfase nog spektakel?

74'

Schrijvers wordt bijna in stelling gebracht, maar Butez ziet het gevaar en is net iets sneller op de bal. De tijd begint te dringen voor OHL, Antwerp komt steeds dichter bij een bijzonder belangrijke driepunter.

70'

Foutje Butez niet afgestraft

Butez gaat de mist in en levert de bal zomaar in bij Maertens. Die weigert te profiteren en mist zijn schot compleet vanaf de rand van de zestien. Symbolisch voor het wat povere spel van OHL na de rust.

68'
68'

Dubbele wissel

Wat frisse krachten bij OH Leuven. Koecharevytsj en Tamari worden naar de kant gehaald voor Kaba en Shengelia. Bij Antwerp mag Emegha zijn debuut maken, hij neemt de plaats in van Frey.

65'

Benson zet Runarsson eindelijk aan het werk

Dewaest kan Balikwisha alleen foutief afstoppen. Het komt hem op een gele kaart te staan en daardoor is hij geschorst voor de slotwedstrijd. Benson neemt de daaropvolgende vrije trap voor zijn rekening, Runarsson bokst de bal weg.

63'

Tamari geeft zomaar een hoekschop weg aan Antwerp. Opletten geblazen voor OHL, maar dit keer komen ze de stilstaande fase zonder kleerscheuren door.

57'

OHL raakt er niet door

Bij OHL gaat de bal vlot van voet naar voet, maar eenmaal in de zone van de waarheid loopt het spaak bij de thuisploeg. De defensieve organisatie staat op punt bij Antwerp.

51'

Antwerp op de counter

Antwerp laat de bal aan OHL. Ze hebben hun voorsprong te pakken, jagen op een goal hoeft niet meer. De bezoekers loeren nu op de counter.

49'

OHL zorgt voor het eerste gevaar op een vrije trap van wie anders dan Mercier. De bal wordt doorgekopt tot bij Koecharevytsj, maar die maait na een borstcontrole naast het leer.

46'

2e helft

Priske grijpt in bij de start van de tweede helft. Almeida en Miyoshi komen bij Antwerp in de ploeg voor Buta en Gerkens.