Ploegleider Niermann: "Wonder is nodig om Van Aert 100 procent fit aan de start te krijgen"

 do 31 maart 2022 19:15
Grischa Niermann aan de ploegbus.

Het is een koude douche voor de Belgische wielerfans, maar vooral voor Wout van Aert zelf. De Belgische kampioen en topfavoriet voor de Ronde van Vlaanderen stond ziek op. "Ik heb hem maar zoveel mogelijk met rust gelaten", vertelde ploegleider Grischa Niermann aan Sporza.

"Nog geen informatie over zijn ziekte"

Jumbo-Visma verkende donderdag het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Geen Wout van Aert te bespeuren. Niet omdat Van Aert het parcours al voldoende kent, wel omdat er opeens grote vraagtekens staan achter zijn deelname zondag. 

 

"Wout is vanochtend wakker geworden en voelde zich niet lekker. Normaal zou hij vandaag aansluiten bij de ploeg, maar we hebben besloten om dat niet te doen", vertelde Grischa Niermann. 

 

"We zijn bezig met uit te zoeken wat het is. Corona is een mogelijkheid, maar daar heb ik momenteel geen informatie over."

 

De twijfel bij Jumbo-Visma is groot. Het is afwachten tot de ploeg zelf meer informatie heeft, maar rooskleurig is de situatie zeker niet voor Wout van Aert. "Als zoiets gebeurt drie dagen voor de Ronde, is dat absoluut niet ideaal."

 

"Ik durf niet te zeggen of hij eerder wel of eerder niet start. De kans bestaat zeker dat hij niet start." 

 

Start hij toch, dan is het maar de vraag of hij 100 procent zal zijn. Dat is nodig als je de Ronde wil winnen. 

 

"Dat wordt lastig inderdaad. Het is nog maar drie dagen. Gelukkig hebben we naast Wout nog een sterk team en als hij er niet is dan moeten we een ander plan maken, want een ding is zeker: de Ronde zal plaatsvinden met of zonder Wout van Aert."

Als we hem niet aan de start krijgen, moet hij zo snel mogelijk de klik maken naar de Amstel of Roubaix.

Grischa Niermann

Crisismanagement

Voor Wout van Aert moet dit een vreselijk gevoel zijn. "Het is inderdaad een grote klap voor Wout", zegt Grischa Niermann. 

 

"Ik heb hem zoveel mogelijk gerust gelaten vandaag. Hij heeft genoeg mensen om zich heen en ons medisch team is ook met hem bezig. Voor Wout is dit het slechtst mogelijke moment om zoiets mee te maken." 

 

"Een ding is zeker: er moet een wonder gebeuren om Wout zondag 100 procent fit aan de start te krijgen. Lukt dat niet, dan moet hij zo snel mogelijk de klik maken naar de Amstel of Roubaix, maar daar kan ik nu echt nog niks over zeggen." 

 

"Dit is absoluut crisismanagement. Het is heel zuur wat er gebeurt, maar we hebben al heel vaak aan crisismanagement moeten doen. Daar zijn we goed in. Denk maar aan wat er gebeurd is met Primoz Roglic vorig jaar in de Tour."

 

 

Lees ook: