Ga naar de inhoud

Wout van Aert hoogst onzeker voor Ronde, topfavoriet niet fit voor verkenning

Wout van Aert kruipt vandaag al zeker niet op zijn fiets voor de verkenning.

Wout van Aert (Jumbo-Visma) haalt mogelijk de Ronde van Vlaanderen niet. De topfavoriet voelt zich niet goed en laat al zeker de verkenning aan zich voorbijgaan. "Het zou een grote tegenslag zijn", geeft sportief directeur Grischa Niermann toe.

Wout van Aert paste voor Dwars door Vlaanderen om fit aan de start te komen van de Ronde, maar misschien haalt hij de start in Antwerpen niet. "Hij past al zeker voor de verkenning", zegt Niermann.

 

"Wout voelt zich niet goed en blijft daarom thuis. We moeten het tijdens de verkenning al zeker zonder hem doen. Als hij alleen vandaag zou missen, zou het niet erg zijn. Maar er is een kans dat hij de Ronde mist."

 

De ploeg stelt zelfs dat het "onwaarschijnlijk" is dat de Belgische kampioen de start haalt. Van Aert voelt zich niet fit en wordt vandaag onderzocht door een dokter.

 

"Het zou een grote tegenslag zijn als Wout niet zou starten in de Ronde", geeft Niermann toe. "Dan moeten we een nieuw plan maken. Tiesj Benoot en Christophe Laporte zijn wel klaar. We starten nog altijd met het doel om te winnen."

 

"Momenteel kan ik nog niet zeggen wanneer de knoop wordt doorgehakt over Wout. Als hij zondag fit is, laten we hem starten. Waarschijnlijk zullen we morgen wel weten hoe het evolueert."

 

Van Aert won dit seizoen met de Omloop Het Nieuwsblad en de E3 al twee voorjaarskoersen en had van de Ronde van Vlaanderen zijn hoofddoel gemaakt. In 2020 verloor hij nipt in de sprint tegen Mathieu van der Poel, vorig jaar haalde Van Aert de finish als 6e.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De ploeggenoten van Van Aert verkennen wel

Tiesj Benoot (m) verkent met de glimlach

De kasseien ontbreken niet in de verkenning

Ook Laporte verkent het parcours voor zondag