Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
38
4
2
2
0
5
6
2
Club Brugge
36
4
3
0
1
9
3
3
Union
35
4
0
4
0
4
8
4
KRC Genk
34
4
3
0
1
5
2
5
Antwerp
29
4
1
3
0
1
5
6
Cercle Brugge
29
4
1
1
2
5
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
6
2
2
0
0
3
1
2
Club Brugge
6
2
2
0
0
6
1
3
Union
0
2
0
2
0
3
5
4
KRC Genk
7
3
2
0
1
4
2
5
Antwerp
0
1
0
1
0
0
1
6
Cercle Brugge
1
2
0
1
1
1
2
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
2
0
2
0
2
5
2
Club Brugge
4
2
1
0
1
3
2
3
Union
0
2
0
2
0
1
3
4
KRC Genk
3
1
1
0
0
1
0
5
Antwerp
3
3
1
2
0
1
4
6
Cercle Brugge
4
2
1
0
1
4
3

Cercle-voorzitter: "Minuut 16 zal voor eeuwig en altijd voor Miguel zijn"

 di 29 maart 2022 09:24
" "
Miguel Van Damme vorig jaar in september in het Cercle-stadion. Hij lag nog onder contract als doelman.

De hele Cercle-familie is in rouw, nu doelman Miguel Van Damme zijn strijd tegen leukemie definitief verloren heeft. Een aangeslagen voorzitter Vincent Goemaere had niets dan mooie woorden voor Van Damme. "Ik ben ontzettend fier op Miguel. Hij was een voorbeeld voor ons allemaal. Het is moeilijk om te praten", vertelde hij in De Ochtend op Radio 1.

Het ging al jaren niet goed met Miguel Van Damme, maar de 28-jarige voetballer, die al van bij de jeugd bij Cercle zat, bleef vechten. Vorig jaar was er even goed nieuws, maar in de herfst stak de kanker weer de kop op.

Het nieuws komt hard binnen bij Cercle. "Jammer genoeg is het niet onverwacht. We hadden met de hele Cercle-familie gehoopt dat hij er zou doorkomen, maar dat gebeurde net niet."

"We zijn ongelooflijk fier op Miguel. Hij is een voorbeeld voor ons allemaal, hij heeft een strijd geleverd. Hij was absoluut geen opgever."

"Het is nu ook belangrijk om met onze gedachten bij zijn vrouw en dochtertje te zijn. Wat zij ook allemaal meegemaakt hebben... Zij waren er ook altijd voor hem. Het is een lastig verhaal, ik heb het een beetje moeilijk om te praten."

Het is belangrijk om met onze gedachten bij zijn vrouw en dochtertje te zijn. Wat zij ook allemaal meegemaakt hebben...

Cercle-voorzitter Vincent Goemaere

Hoewel Van Damme zwaar ziek was, bleef het contact met de vereniging heel nauw. "We waren zeer betrokken met hem", gaf Goemaere mee. "We hielden contact, maar op een serene manier."

"Het was niet dat we elke dag de deur wilden platlopen. We respecteerden zijn privacy. Het was niet altijd even makkelijk, ook voor hem. Hij was altijd in ons hart."

"De volledige Cercle-familie was met hem. Ook tijdens de wedstrijden. Minuut 16 (zijn rugnummer, red) zal voor eeuwig en altijd voor Miguel blijven."

Goemaere berustte ook in de andere kant van het verhaal. "Misschien is het wel goed voor hem dat hij eindelijk kan rusten. Hij heeft enorm veel afgezien."

"We moeten de positieve dingen onthouden. Hoe een fantastische jongen hij was: strijdvaardig.  Hij heeft de wedstrijd van zijn leven gespeeld. We hebben hem veel op het veld zien staan, maar wat hij de laatste tijd gepresteerd heeft, is iets om te onthouden. Dat moeten we nu koesteren. Hij zal niet vergeten worden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Cercle: "Miguel, je bent een toonbeeld van positivisme, volharding en vechtlust"

Het officiële bericht op de website van Groen-Zwart getuigt ook van veel respect en liefde: "Met het grootste verdriet melden we dat onze vriend en ploegmaat Miguel Van Damme z’n lange en ongelijke strijd tegen leukemie heeft gestreden."

"Woorden schieten tekort om te beschrijven wat we voelen, ook al wisten we dat het al een tijdje minder goed ging. Vandaag is een ontzettend moeilijke dag in de bijna 123-jarige geschiedenis van Cercle Brugge."

"Onze gedachten gaan in de eerste plaats naar z’n vrouw Kyana, z’n dochtertje Camille, de ouders van Miguel, z’n zus Francesca, maar ook naar zijn vele vrienden en familie."

"Miguel, jouw doorzettingsvermogen en kracht om er telkens (opnieuw) voor te gaan, tegenslag na tegenslag, was bewonderenswaardig. Je bent een toonbeeld van positivisme, volharding en vechtlust. Een inspiratiebron voor iedereen die strijdt. Voor eeuwig in ons groen-zwart hart, #16."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: