Ga naar de inhoud

Matz Sels neemt plaats van Simon Mignolet in tegen Burkina Faso

 ma 28 maart 2022 17:19

De bondscoach is niet van plan om zijn team van zaterdag flink door mekaar te gooien. Een wissel heeft Roberto Martinez wel al prijsgegeven: Matz Sels (30) staat morgen onder de lat in de oefenpot tegen Burkina Faso.

"Dat hadden we al lang afgesproken", legde Roberto Martinez uit op de persbabbel richting de oefeninterland. "Simon Mignolet zou tegen Ierland keepen, Matz Sels tegen Burkina Faso."

 

Voor Sels wordt het zijn tweede optreden bij de nationale ploeg. Vorig jaar verving hij Mignolet in de slotfase van de oefenpot België - Griekenland (1-1).

 

Sels speelt al enkele jaren in Frankrijk voor Straatsburg. In ons land verdedigde hij de kleuren van Lierse en AA Gent.

 

Voorts wil Martinez niet te veel aan zijn team veranderen na de 2-2 van zaterdag Ierland. "We gaan een gelijkaardige ploeg opstellen. Iedereen lijkt fit te zijn."

 

"Wel gaan we onze vervangingen benutten om zoveel mogelijk spelers in actie te zien. Het is onze verantwoordelijkheid om ze klaar te stomen en het vertrek van ervaren internationals op te vangen in de toekomst."

 

En wie niet speelt morgen? "Die hoeft zich nog geen zorgen te maken richting het WK", antwoordt de bondscoach.

 

"De eindronde begint pas over 7 maanden, een eeuwigheid in het voetbal. Er kan nog veel gebeuren voor we naar Qatar afzakken."

Wie niet speelt, hoeft zich nog geen zorgen te maken. Het WK begint pas over 7 maanden, een eeuwigheid.

Roberto Martinez

Bondscoach: "Ik ben fan geworden van Burkina Faso"

De laatste 5 wedstrijden heeft België slechts één keer kunnen winnen (3-1 in de WK-voorronde tegen Estland). Maakt de bondscoach zich zorgen?

 

"Natuurlijk wil ik elke match winnen", antwoordt Roberto Martinez, "maar we hebben die matchen gespeeld met andere opstellingen. Ik ga me dus niet blind staren op die uitslagen."

 

"Deze interlands gaan niet over resultaten, wel over wat we hier uit leren. En hoe we beter kunnen worden", vindt de bondscoach.

 

Morgen komt Burkina Faso, de nummer 4 van de Afrika Cup, op bezoek. Martinez: "Ik ben een grote fan geworden van het team. Het is een zeer leuke ploeg."

 

"Hun wingbacks vind ik geweldig, Traoré is geweldig en Tapsoba (van Standard, red) kan een veld groter maken."

 

"Ik hoop dat morgen veel fans komen opdagen en dat ze Burkina Faso leren kennen", besluit de bondscoach.

Abdoul Tapsoba
Standard-aanvaller Abdoul Tapsoba verdedigt morgen de kleuren van Burkina Faso.
Lees ook: