FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

BEKIJK: Eerste goal van Tissoudali voor Marokko is meteen heel belangrijk in WK-race

vr 25 maart 2022 19:59
Tissoudali op archiefbeeld.

Tarik Tissoudali heeft zijn moment wel gekozen om zijn eerste doelpunt voor Marokko te maken. In de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Congo zorgde de winger van Gent voor de hyperbelangrijke gelijkmaker. Het bleef ook bij 1-1 in de heenwedstrijd.

Congo schoot op eigen bodem het best uit de startblokken. Yoane Wissa maakte al na 12 minuten de openingstreffer op aangeven van voormalig Eupen-speler Edo Kayembe. Snel na rust kreeg Ryan Mmaee, jeugdproduct van Standard en voormalig Belgisch jeugdinternational, een uitgelezen mogelijkheid om de bezoekers langszij te brengen, maar hij keilde een penalty hoog over.

Toch kregen de Leeuwen van de Atlas in het slot nog loon naar werken. Gent-smaakmaker Tarik Tissoudali stond een dikke vijf minuten op het veld toen hij de gelijkmaker liet optekenen. Op dat moment was Theo Bongonda (Racing Genk) net Wissa komen aflossen.

Congo eindigde de wedstrijd nog met 10 toen Glody Ngonda Muzinga in de 85e minuut zijn tweede gele kaart kreeg.

Het kan dus nog alle kanten uit in dit WK-kwalificatietreffen. Het allesbeslissende terugduel staat dinsdag gepland in Marokko.

(Lees hieronder verder)

De gelijkmaker van Tissoudali:

Standard-speler Sissako antiheld tegen Tunesië

De heenmatch tussen Mali en Tunesië (0-1) in de laatste kwalificatiefase richting het WK eind dit jaar in Qatar werd er een om snel te vergeten voor Standard-speler Moussa Sissako.

Hij scoorde eerst een eigen doelpunt in de 36e minuut en werd vier minuten later van het veld gestuurd met een rode kaart. Tunesië verwierf met 0-1 een gunstige uitgangspositie voor de return van dinsdag in eigen land.

Sissako streek in 2020 neer op Sclessin op huurbasis en werd later definitief overgenomen van Paris Saint-Germain.

Tegelijkertijd waren ook Kameroen en Algerije aan zet in hun heenwedstrijd om een WK-ticket. Ook daar werd het 0-1.