meest recent

Wout van Aert staat scherp voor voorjaar: "Ik wil iets later pieken en een Monument winnen"

 vr 18 februari 2022 21:02
Van Aert is momenteel op stage in Tenerife.
Van Aert is momenteel op stage in Tenerife.

Het is bijna zover. Nog acht dagen en dan wordt het Belgische wielerjaar op gang getrapt. Iemand die maar al te graag wil scoren in dat voorjaar is Wout van Aert. Vanop zijn stage in Tenerife maakte de sterke man van Jumbo-Visma vandaag tijd vrij voor de pers. Van de Ronde van Vlaanderen over Parijs-Roubaix tot Mathieu van der Poel. Geen enkel thema ging hij uit de weg.

Zaterdag 26 februari. Naar die datum kijken heel wat renners reikhalzend uit. Dan strijkt het wielerpeloton met de Omloop een eerste keer neer op Belgische bodem. "In het voorjaar wil ik de volgende stap zetten en proberen om een Monument te winnen", vertelt een bijzonder scherpe Van Aert. "Milaan-Sanremo heb ik al gewonnen. Ik hoop vooral op de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix." 

 

"Het voorjaar is altijd wel kort, met weinig kansen. Het is wel de bedoeling om iets later te pieken dan het afgelopen jaar. De Omloop zal er snel zijn. Na Parijs-Nice en vanaf de Tirreno hoop ik op mijn best te zijn."

Het is wel de bedoeling om iets later te pieken dan het afgelopen jaar.

Wout van Aert

Versterkte Jumbo-Visma-brigade

Met onder meer Tiesj Benoot, Tosh van der Sande en Rohan Dennis heeft Jumbo-Visma niet stilgezeten op de transfermarkt. De ploeg is voor het voorjaar volledig gebouwd rond Van Aert. "Dat voelt goed", zegt onze landgenoot.


"We zijn uiteraard versterkt. Ik denk dat iedereen dat wel kan zien. We hebben deze winter heel hard gewerkt om beter te zijn als groep. We hebben al veel meetings gehad over het voorjaar en hebben veel samen getraind."


"We zijn hier ook met het grootste deel op stage in Tenerife. Het is de bedoeling dat we met meer jongens in de finale zullen geraken. Dat was in het verleden toch af en toe anders. Als je ver van de finish geïsoleerd zit, is het altijd moeilijker koersen."

We willen met meer jongens in de finale geraken. Dat was in het verleden toch af en toe anders. 

Wout van Aert

Wat met Van der Poel?

Het is voorlopig ook nog gissen naar het vormpeil van de concurrentie. Neem nu bijvoorbeeld Mathieu van der Poel. De Nederlander sukkelde lange tijd met zijn rug, maar lijkt de trainingen nu wel goed te verteren. 

 

"Ik denk zeker dat hij in het tweede deel van het voorjaar goed kan zijn", schat Van Aert de kansen in. "We krijgen de laatste tijd iets meer te zien van Mathieu dan we gewoon zijn. Het lijkt er wel op dat hij echt aan het trainen is. Ik hoorde eerst dat het rusten was en een beetje fietsen."

 

"Ondertussen rijdt hij toch stevige tochtjes. Ik ben blij om dat te zien. Ik denk dat de koers Mathieu nodig heeft. Het was een beetje akelig, of hij wel terug op niveau zou kunnen raken. Ik ga ervan uit dat hij zijn tijd zal nemen. Ik kan zijn paraatheid of blessure niet zo goed inschatten. Ik hou er wel rekening mee dat we hem nog zullen zien in de klassiekers."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dilemma's en het WK op de weg

Van Aert blikt ook vooruit op het najaar. Eind september zal hij in Australië weer een gooi doen naar de wereldtitel. "Dat staat zeker op mijn planning. Ik denk dat het WK op de weg winnen een groot doel is voor de komende jaren. Ik kan me aan veel parcoursen aanpassen en het is een omloop die me moet liggen. Dat wordt zeker een doel voor het najaar."

 

Wout van Aert kreeg ook nog 2 dilemma's voorgeschoteld. De Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix? "Roubaix". De groene trui in de Tour de France of de gele trui met Primoz Roglic? "Eigenlijk is dat een smerige vraag", lacht Van Aert. "Ik denk dat het allebei mogelijk is, maar geef me dan toch maar het groen."

Groen voor mij of geel voor Roglic in de Tour? Smerige vraag, maar geef me toch maar groen.

Wout van Aert beantwoordt een dilemma