Ga naar de inhoud

Egan Bernal valt zwaar na botsing met geparkeerde bus: "Zijn toestand is stabiel"

 ma 24 januari 2022 17:01
Bernal was aan het trainen op zo'n 20 km van zijn woonplaats.
Bernal was aan het trainen op zo'n 20 km van zijn woonplaats.

Tijdens een trainingstocht is Egan Bernal (Ineos-Grenadiers) vandaag zwaar ten val gekomen nadat hij tegen een geparkeerde bus gebotst was. "Zijn toestand is stabiel", meldt zijn ploeg.

Egan Bernal met succes geopereerd in Colombia na zware val

Egan Bernal was in zijn thuisland Colombia aan het trainen met een handvol ploegmaten, toen hij vol op een geparkeerde bus botste.

 

De 25-jarige Colombiaan werd weggebracht naar het ziekenhuis. "Bernal was bij bewustzijn. Zijn toestand is stabiel en momenteel ondergaat hij verdere onderzoeken", meldt Bernals ploeg Ineos-Grenadiers. 

 

Volgens familieleden van de renner zou Bernal onder meer een gebroken dijbeen en gebroken knieschijf hebben. Maar dat heeft Ineos nog niet bevestigd. Wel zou hij vandaag nog geopereerd worden.

Bernal, die vorig jaar de Giro won, zou normaal gezien over 3 weken aan zijn seizoen beginnen in de Ronde van de Provence. Zijn hoofddoel is de Tour de France, die hij in 2019 al eens naar zijn hand zette.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: