Ga naar de inhoud

Roberto Martinez verwelkomt assistent Thomas Vermaelen: "Natuurlijke overgang"

 vr 21 januari 2022 14:57

De Rode Duivels begroeten binnenkort geen nieuw gezicht, maar wel een bekend lid in een andere rol. Thomas Vermaelen sluit aan bij de technische staf van Roberto Martinez, die "verheugd" is met zijn aanwinst. "Hij is een geweldige toevoeging voor onze staf."

"We zijn echt verheugd", glimlacht de bondscoach in een filmpje van de KBVB. Thomas Vermaelen wordt een van de steunpilaren van de Spaanse T1 van de Rode Duivels.

 

"We kennen Thomas door en door als speler en als mens. Dankzij zijn ervaring bij grote clubs en al zijn caps bij de Duivels vormt hij een geweldige toevoeging voor onze technische staf."

 

"We zijn blij dat hij er klaar voor is en hij heeft indruk gemaakt tijdens onze trainerscursus. Hij zal een natuurlijke overgang meemaken. Hij kan de groep, die hij zeer goed kent, nu beïnvloeden vanuit een andere rol."

 

Martinez looft het rustige karakter van de verdediger en ziet hoe Vermaelen de nodige kwaliteiten op "een natuurlijke manier" bezit. "Hoe hij zijn ervaringen overbrengt, dat zal van hem een sterke coach maken."

 

De bondscoach ziet de stages en wedstrijdmomenten als een perfecte voorbereiding om "verantwoordelijkheid te nemen" richting het WK.

 

Vermaelen wandelt dus voortaan als coach tussen zijn vriendengroep. "Wij willen met onze opleiding de Duivels al als coach laten denken. Die overlapperiode biedt voordelen."

 

"Als speler win je bij dat gegeven en omgekeerd zit je als beginnend coach dan al in dat proces. Hij kan nu die stap zetten: hij kan om 14 u stoppen als speler en om 14.01 u kan hij van zijn nieuwe rol genieten."

We zijn blij dat hij er klaar voor is en hij heeft indruk gemaakt tijdens onze trainerscursus. Hij zal een natuurlijke overgang meemaken. Hij kan de groep, die hij zeer goed kent, nu beïnvloeden vanuit een andere rol.

Roberto Martinez
Lees ook: