Ga naar de inhoud

Nicolas Colsaerts (39) sukkelt met zeldzame nierziekte: "Hopelijk werkt behandeling"

 ma 10 januari 2022 13:16
" "
Nicolas Colsaerts kampt met "primary membranous nephropathy": "Mijn lichaam valt mijn nieren aan."

Golfer Nicolas Colsaerts komt met een slechte nieuwjaarstijding. Onze 39-jarige landgenoot maakte vandaag op Instagram bekend dat hij geveld is door een ernstige en zeldzame nierziekte. "Mijn lichaam valt eigenlijk mijn nieren aan. Het zal nog enkele weken of zelfs maanden duren voor we weten of de behandeling succesvol is."

Doorgaans krijgen we op de sociale media van Colsaerts sportieve berichten te zien, maar vandaag volgde er een van compleet andere orde: de "Belgian Bomber" postte een videoboodschap vanuit een ziekenhuisbed in het Mediclinic Parkview Hospital in Dubai.

"De voorbije weken maakte ik een tocht mee die ik niemand toewens. Ik ging langs bij mijn arts met gezwollen enkels, nog diezelfde dag werd ik opgenomen in het ziekenhuis."

"Ze ontdekten vocht in een van mijn longen en meerdere bloedklonters in mijn longen, maar er was nog steeds geen diagnose. Het was een van de meest beangstigende dagen in mijn leven."

"Ik keek mijn vrouw in de ogen en zei haar dat ik nog niet klaar was om heen te gaan."

Ik keek mijn vrouw in de ogen en zei haar dat ik nog niet klaar was om heen te gaan.

Nicolas Colsaerts

"Na bijna een week in het ziekenhuis kreeg ik te horen dat ik een zeldzame nierziekte heb, namelijk "primary membranous nephropathy". Mijn lichaam valt eigenlijk mijn nieren aan en dat zorgt onder andere voor ernstig verlies van proteïnen."

Colsaerts wordt intussen behandeld tegen de ziekte. "We moeten hopen dat mijn lichaam reageert op deze behandeling. Het zal nog enkele weken of zelfs maanden duren vooraleer we weten of dit succesvol is."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.