Ga naar de inhoud

Auw! Standard-verdediger Collins Fai krijgt het meteen zwaar te verduren in Afrika Cup

Steeve Yago met een spijkerharde tackle op Collins Fai.

De Afrika Cup in Kameroen is begonnen met een zege voor het gastland tegen Burkina Faso (2-1). Maar liefst 5 spelers uit de Jupiler Pro League stonden tussen de lijnen. Eentje incasseerde een stevige tackle.

Na een halve minuut was het al prijs op het Afrikaanse landenkampioenschap. Steeve Yago plantte zijn rechter in de edele delen van Standard-verdediger Collins Fai. De international van Burkina Faso mocht op het veld blijven staan. De arbitrage vond een gele kaart voldoende.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fai is een taaie en speelde voort. Hij zag hoe halverwege de eerste helft zijn doelman André Onana (Ajax) in de fout ging op een voorzet. Gustavo Sangaré strafte de misser genadeloos af: 0-1.

 

Kameroen was niet van slag. Nog voor de rust kwam het 2-1 voor, 2 keer na een strafschop van aanvoerder Vincent Aboubakar.

 

De tweede helft had minder in petto.

Deze bekenden speelden mee:

Kameroen:

  • Collins Fai: Standard
  • Michael Ngadeu: AA Gent
  • Samuel Gouet: KV Mechelen
 
Burkina Faso:
  • Hervé Koffi: Charleroi
  • Abdoul Tapsoba: Standard

In de andere wedstrijd van groep A won Kaapverdië met 1-0 van Ethiopië. Oostende-spelers Steven Fortes en Kenny Rocha Santos zaten in het winnende kamp.