Club Brugge introduceert "explosieve" Tajon Buchanan: "Ronaldo is voorbeeld"

  Tajon Buchanan heeft zijn eerste oefenminuten bij Club Brugge achter de rug.

  Het verwachtingspatroon is bijzonder hoog: Club Brugge hoopt de komende maanden (en jaren) te smullen van Tajon Buchanan. Het 22-jarige Canadese talent maakte indruk in de MLS en kan eindelijk het shirt van blauw-zwart aantrekken. "Noa Lang is een topkerel", vertelt hij op stage in Spanje.

  Club Brugge kaapte Tajon Buchanan afgelopen zomer al weg voor de neus van meerdere geïnteresseerde clubs, maar de Canadese aanvaller deed het seizoen nog uit in de MLS.

   

  Op stage in Marbella maakt de nieuwe Brugse wervelwind kennis met zijn werkgever. "Ik ben erg blij dat ik hier eindelijk ben. Ik ben klaar om er aan te beginnen", zegt Buchanan, die zich aan de slogan "Bluvn goan" waagt.

   

  "De stage is schitterend. Ik kan een band opbouwen met de ploeg. Ik voel me hier welkom. Zo is Noa Lang een topkerel."

   

  "Ik ben zelf een stille jongen en ik ben graag op mezelf, maar als ik me goed voel, dan word ik uitbundiger."

  Ik maak graag het verschil, één tegen één. Dat blijf ik proberen, zonder angst.

  Tajon Buchanan (Club Brugge)

  De eerste kennismaking met coach Alfred Schreuder - eveneens een nieuwkomer - verloopt goed. "Hij weet waarover hij spreekt en weet hoe we moeten spelen. Hopelijk leer ik veel van hem."

   

  Als Buchanan zichzelf moet typeren, schuift hij de eigenschap "explosief" duidelijk naar voren. "Ik maak graag het verschil, één tegen één. Dat blijf ik proberen, zonder angst."

   

  Buchanan merkt een "familiegevoel" op bij Club en herinnert zich de "schitterende prestatie" van Club tegen Real Madrid, de voormalige werkgever van zijn idool.

   

  "Cristiano Ronaldo was al mijn favoriete speler toen ik een kind was. Ik houd van zijn manier van spelen en werken. Daar neem ik een voorbeeld aan", zegt de Canadees, van wie de flikflakviering na een goal blijkbaar een familietrekje is.

  Leer Tajon Buchanan beter kennen: