Ga naar de inhoud

Dion Cools keert terug naar België om Zulte Waregem in 1A te houden

 di 4 januari 2022 19:14
Dion Cools kent de Belgische competitie.

Zulte Waregem heeft Dion Cools (25) opnieuw naar de Jupiler Pro League gelokt. Hij wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van het Deense FC Midtjylland om Zulte Waregem te helpen in de strijd om het behoud.

"Er is geen voorbereiding van zes weken, dus nieuwkomers moeten meteen inzetbaar zijn", zegt algemeen manager Eddy Cordier. Dus klopte Zulte Waregem aan bij Dion Cools, die 106 matchen ervaring heeft bij Club Brugge. 

 

De rechtsachter met Maleisische roots veroverde twee landstitels met blauw-zwart, voor hij in 2020 verkaste naar het Deense FC Midtjylland. Maar nu kiest hij weer voor een avontuur op de Belgische voetbalvelden.

 

Timmy Simons en Davy De fauw, die aan het roer staan bij Zulte Waregem na het ontslag van Francky Dury, hebben nog samen met Cools bij Club Brugge gespeeld. Dat heeft zijn keuze ongetwijfeld beïnvloed.

 

"Ik zie mezelf als een moderne rechtsachter die de ploeg graag helpt in verdedigend en aanvallend opzicht”, zegt Cools. 

 

“Zulte Waregem is een warme club die, ondanks de mindere resultaten van de voorbije maanden, steeds streeft om de gezonde ambities te bereiken en hopelijk kan ik daar een deel van uitmaken.”

 

Cools ligt nog tot juni 2023 onder contract in Denemarken en wordt tot het einde van het seizoen gehuurd zonder aankoopoptie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.