Ga naar de inhoud

Nina Derwael in 2021: moeilijke aanloop, maar gouden hoogtepunt

 zo 19 december 2021 19:12
Nina Derwael

2021 heeft een happy end gekregen voor Nina Derwael. De turnster zag haar olympische titel aan de brug met ongelijke leggers bekroond worden met de titel van Sportvrouw van het Jaar. Bekijk hier het jaar van Derwael.

"Als mijn coaches moeten opstappen, dan ben ik mee"

De aanloop naar wat het hoogtepunt van haar carrière moet worden loopt niet over rozen. Nina Derwael neemt het op voor haar coaches Yves Kieffer en Marjorie Heuls, die hun excuses maakten na aantijgingen van grensoverschrijdend gedrag. Dat komt Derwael op heftige kritiek te staan.

Vallen en tranen in Gent, maar alles komt goed

Ook sportief loopt niet alles op wieltjes voor Nina Derwael. Ze twijfelt over welke oefening ze zal gebruiken op de Olympische Spelen en op een testcompetitie in Gent komt ze drie keer ten val op 1 dag. Maar een dag na de tranen toont ze haar gelaat als kampioene: ze wint in Gent en bant de twijfels uit haar hoofd.

Derwael toont stalen zenuwen en verovert olympisch goud

Op de Olympische Spelen in Tokio wordt de spanning opgebouwd. In de kwalificaties en de allroundfinale zijn Derwael en haar concurrente Sunisa Lee elkaar waard, maar in de finale van de brug met ongelijke leggers toont Derwael haar klasse. Terwijl haar concurrentes in de fout gaan, blijft Derwael overeind.

Ongemakkelijke huldigingen en helikoptervlucht na goud

Het leven van de olympische kampioene voelt aan als een rollercoaster. In de dagen na haar olympische titel wordt Nina Derwael geleefd: van een feestje met Team Belgium, over een Facebook Live naar ongemakkelijke huldigingen en een helikoptervlucht. Ze onthulde ook haar geheim: Candy Crush voor de finale.

Dancing with the stars om het jaar af te sluiten

Na de Olympische Spelen kan de riem er even af bij Nina Derwael. Zo schittert ze niet aan de brug met ongelijke leggers maar op de dansvloer in "Dancing with the stars". "De olympische titel heeft me niet veranderd", verzekert Derwael. "Ik blijf die spring-in-'t-veld." Maar de blik is ook al gericht op de toekomst: "Op het WK 2023 in Antwerpen wil ik er staan."

Lees ook: