Ga naar de inhoud

IN BEELD: Braziliaanse kampioen deelt gratis tattoos uit aan supporters

 di 7 december 2021 09:30
Deze supporter koos voor de clubmascotte op zijn arm.

Een eerste landstitel in vijftig jaar, dat mag al eens uitbundig gevierd worden. De Braziliaanse kampioen Atlético Mineiro liet zijn succes vereeuwigen op de lichamen van honderden fans, die uren stonden aan te schuiven voor een gratis tattoo.

De club had zo'n dertig tatoeëerders verzameld in het stadion van de club. De fans stonden urenlang te wachten in de regen in Belo Horizonte om een van de vier clubtattoo's te laten zetten: een afbeelding van de trofee, van een haan (de clubmascotte), van het stadion of de leuze "de haan heeft gewonnen".

 

Sommige supporters kampeerden een nacht voor de stadionpoorten om zeker aanspraak te kunnen maken op een tattoo. Atlético Mineiro betaalde de tattoo's, maar vroeg wel om een kilo voedsel te doneren aan goede doelen.

Lees ook: