Ga naar de inhoud

Oude bekenden Hulk en Diego Costa loodsen Atletico Mineiro naar Braziliaanse titel

 vr 3 december 2021 06:32
Trainer Cuca en doelpuntenmaker Keno tonen hun emoties na de titel.

Atletico Mineiro heeft zich tot kampioen van Brazilië gekroond. De club van onder meer Hulk en Diego Costa won van Bahia en kan niet meer bijgehaald worden op 2 speeldagen van het einde. Atletico Mineiro volgt Flamengo op.

Atletico Mineiro pakte de titel op wel heel dramatische wijze. Na de rust kwam het tegen Bahia 0-2 achter, maar een penaltygoal van Hulk luidde de ommekeer in. Keno ontpopte zich tot de grote held door met 2 goals de zege en titel veilig te stellen: 3-2.

 

Voor de ploeg uit Belo Horizonte is het de tweede titel, de eerste titel dateert van 1971. Na een slechte start van het seizoen domineerde Atletico Mineiro, geleid door trainer Alexi Stival (beter gekend onder zijn voetbalnaam "Cuca") vanaf speeldag 15.

 

Het team haalde 81 punten uit 36 wedstrijden en heeft een voorsprong van 11 punten op Flamengo, dat tweede eindigde. Atletico Mineiro doorbreekt de hegemonie van Flamengo, dat won het kampioenschap in 2020 en 2019. 

 

Grote bezieler van de titel is Hulk. De 35-jarige ex-spits van onder meer Porto en Zenit beleefde een sprookje in de herfst van zijn loopbaan. Zijn 18 goals en 6 assists waren doorslaggevend. Ook Diego Costa (ex-Atletico en ex-Chelsea) deed zijn duit in het zakje sinds september met 4 doelpunten.  

 

Atletico Mineiro heeft wel een heel speciale manier gevonden om de titel te vieren met zijn fans. Een sponsor, dat ook het nieuwe stadion van Atletico Mineiro aan het financieren is, wil de fans van de club trakteren op een gratis tatoeage.

Voor Flamengo is het de derde klap in vijf dagen: geen titel in de competitie, geen Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League - ze verloren de finale afgelopen zaterdag van Palmeiras - en geen trainer meer, nadat Renato Portaluppi maandag ontslagen werd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.