Ga naar de inhoud

Alpecin-Fenix houdt Julien Vermote aan boord na ongelukkig seizoen

 di 7 december 2021 14:07

Alpecin-Fenix heeft het contract van Julien Vermote (32) verlengd. De ploeg gooide Vermote in april nog een reddingsboei toe, maar door een coronabesmetting kon hij uiteindelijk geen enkele koers rijden voor zijn nieuwe ploeg.

Julien Vermote verdiende zijn sporen als werkpaard bij Quick-Step, maar vond na avonturen bij Dimension Data en Cofidis geen nieuwe ploeg meer. Tot Alpecin-Fenix hem in april binnenhengelde na een lange zoektocht.

 

"Ik ben gretig en klaar voor dienst", glimlachte Vermote bij zijn voorstelling, maar zijn geluk was van korte duur. In mei testte hij positief op het coronavirus, waardoor hij geen enkele koers kon betwisten voor zijn nieuwe ploeg.

 

Toch geeft Alpecin-Fenix Vermote nog een kans: in zijn contract stond een optie voor een extra jaar en die optie wordt nu gelicht. Zonder pech kan Vermote in 2022 dus zijn debuut maken voor Alpecin-Fenix.

Vermote: "Mentaal was het zwaar"

"Het was een heel vreemd jaar", reageert Vermote. "Eerst zat ik zonder team, maar bleef ik gefocust in de hoop dat er nog iets uit de bus zou vallen. Dat was een mentale uitdaging, dus ik was zeer blij dat ik bij Alpecin-Fenix kon tekenen."


"Het was dan ook een klap toen ik besmet raakte met het coronavirus, zeker toen bleek dat ik ook nog toxoplasmose had. Het was een slechte combinatie waarvan ik lang de fysieke gevolgen heb gevoeld. Maar ook mentaal was het zwaar."

 

"Ik was altijd moe en uitgeput, ik herstelde niet zoals het zou moeten. Ik kon in het begin zelfs niet trainen. De weken vlogen voorbij, zonder dat ik kon koersen. In augustus besloot het team me te laten rusten, zodat ik kon herstellen."

Ze hebben me een extra jaar gegeven en ik ben heel blij met de kans. Ze bleven geloven in mijn kwaliteiten en toewijding.

Julien Vermote

Het bleek uiteindelijk de juiste beslissing van de ploeg. "Ik had die rustperiode nodig", zegt Vermote. "Ik voel me weer goed, alles gaat goed op stage. Ik besef dat mijn toekomst in de handen van de ploeg lag."

 

"Ze hebben me een extra jaar gegeven en ik ben heel blij met de kans. Ze bleven geloven in mijn kwaliteiten en toewijding. Ik ben enorm dankbaar, want niet veel ploegen zouden hetzelfde doen."

 

"Uiteraard ben ik nog steeds ambitieus. Ik wil koersen en van waarde zijn voor mijn ploegmaats. Ik kijk er enorm naar uit om in actie te komen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: