Ga naar de inhoud

Vermote moet debuut voor Alpecin-Fenix uitstellen na coronabesmetting

 za 5 juni 2021 16:14

Julien Vermote moet nog wat langer wachten om eindelijk aan zijn seizoen te kunnen beginnen. Na een lange zoektocht naar een nieuwe werkgever dwarsboomt het coronavirus nu zijn debuut voor Alpecin-Fenix.

Vermote testte 4 weken geleden positief op het coronavirus na een stage in Italië en voelt nog steeds de gevolgen. "Toen ik thuiskwam, kon ik eerst niet geloven dat ik positief had getest", zegt Vermote.

 

"Na een quarantaine testte ik negatief, maar ondertussen begon ik wel de effecten van het virus te voelen. Ik ben nog steeds vermoeid en mijn lichaam is nog niet volledig hersteld."

 

"In normale omstandigheden had ik mijn debuut voor Alpecin-Fenix al gemaakt, maar helaas moest ik het uitstellen. Ik keek er enorm naar uit, maar ik moet naar mijn lichaam luisteren. Het heeft geen zin om nu te koersen, ook al ben ik heel gretig."

 

"Ik kan wel trainen op mijn fiets, maar aan een heel lage intensiteit. Ik bekijk het nu dag per dag en hoop snel te herstellen. Ik ben heel blij dat het team me de tijd geeft om te herstellen."

 

Vermote werd begin april binnen gehengeld door Alpecin-Fenix. De 31-jarige renner verdiende zijn sporen als werkpaard bij Quick-Step, maar vond na avonturen bij Dimension Data en Cofidis geen nieuwe ploeg meer. 

 

Tot Alpecin-Fenix hem 2 maanden geleden een reddingsboei toewierp. Hij heeft een optie op een extra seizoen volgend jaar, maar dan moet hij wel de kans krijgen om zich te bewijzen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: