Julien Vermote vindt onderdak bij Alpecin-Fenix

  Julien Vermote zoals u hem het best kent: als werkpaard bij Quick-Step.

  Julien Vermote heeft weer werk. De 31-jarige renner wordt opgevist door Alpecin-Fenix, de ploeg van Mathieu van der Poel. Vermote ondertekent er een contract tot het einde van het jaar, met optie voor een bijkomend seizoen.

  Julien Vermote verdiende zijn sporen als werkpaard bij Quick-Step. Daarna ging hij aan de slag bij Dimension Data (2018-2019) en Cofidis (2020). Dit jaar zat hij zonder ploeg.

   

  Tot vandaag. Bij Alpecin-Fenix pikt Vermote de draad weer op, met optie voor een bijkomend seizoen.

   

  "Ik ben blij dat ik eindelijk terug aan de slag kan", vertelt Vermote, die zijn conditie piekfijn bleef onderhouden. "Het duurde een hele tijd, maar ik heb altijd goede hoop gekoesterd."

   

  "Uiteindelijk is het er dan toch van gekomen en ligt mijn toekomst nu bij Alpecin-Fenix. Ik kijk ernaar uit om mij bij dat team weer te bewijzen als renner."

  Ik kijk ernaar uit om me weer te bewijzen als renner.

  Julien Vermote

  "Ik rijd waar de ploeg me selecteert"

  Julien Vermote reed 4 keer de Tour en 3 keer de Giro. Bij Alpecin-Fenix rijden ze dit jaar ook de drie grote ronden.

   

  "Ik heb wel wat ervaring, in dat soort koersen", lacht hij. "Hoe mijn programma er werkelijk gaat uitzien, kan ik nog niet meedelen. Het is allemaal nog wat vers."

   

  "Ik rijd waar ze me selecteren. Ik ben gretig en klaar voor de dienst. Ik trainde al die tijd intensief."

   

  "Ik ga natuurlijk in het begin wat wedstrijdkilometers missen maar ik blijf zeer ambitieus en wil mij blijven bewijzen in het peloton. En Alpecin-Fenix is eveneens een ambitieuze ploeg. Een perfecte match."

  VIDEO: Julien Vermote doet zijn verhaal in Vive le vélo- leve de Ronde (01/04)