Ga naar de inhoud

Domper voor Italiaanse baanwielrenners: gouden fietsen gestolen in Roubaix

 za 23 oktober 2021 12:10
De Italianen moeten het met 20 fietsen minder doen.

Een stevige streep door de rekening van de Italiaanse baanwielrenners: dieven hebben vannacht twintig peperdure fietsen buitgemaakt in Roubaix, waar momenteel het WK baanwielrennen wordt georganiseerd.

De fietsen werden gestolen uit twee teambussen die aan het hotel van de Italiaanse ploeg geparkeerd stonden. Dat een derde bus, waar geen fietsen in stonden, onbeschadigd bleef, wijst erop dat de dieven precies wisten waar ze moesten zoeken.

 

De waarde van de twintig gouden fietsen loopt op tot honderdduizenden euro's, een financiële domper voor de Italianen. Onder meer de fiets van wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna werd gestolen.

 

De Italianen komen dit weekend evenwel niet in de problemen in Roubaix. De gestolen fietsen die in de bussen stonden, waren al ingepakt om terug mee te nemen naar Italië. De Italianen hebben dus nog genoeg fietsen om het slotweekend van het WK af te werken.