Ga naar de inhoud

Stijnen komt met Patro op kop in 1e nationale, Lokeren-Temse glijdt af in 2e afdeling

 zo 17 oktober 2021 18:28
Dolle vreugde bij Patro Eisden in een kil La Louvière.

Het voetbal in onze lagere afdelingen draait op volle toeren. Ook dit weekend is er volop gevoetbald. Raadpleeg in dit aritkel alle uitslagen en klassementen van 1e nationale tot en met 1e provinciale.

Drie leiders in 1e nationale

In 1e nationale, het niveau net onder 1B, is Patro Eisden aan een opmars begonnen.

 

De ploeg van trainer Stijn Stijnen komt na een puike 9 op 9 mee op kop in het klassement. Zaterdagavond won Patro met 1-2 in La Louvière. 

 

"Dat we mee op op de 1e plaats staan, is onverhoopt, maar wel schitterend", zegt Stijn Stijnen. "Mijn team wordt steeds hechter."

 

FC Luik, Dessel en Patro Eisden staan na 6 matchen samen aan de leiding. Thes Sport en Wezet volgen op 1 punt. Thes had vandaag alleen op kop kunnen komen, maar verloor met 2-1 in Knokke.

Lokeren-Temse glijdt af

In tweede afdeling A laat Lokeren-Temse van zijn pluimen.

 

Na een vliegende start kwam de fusieclub de laatste weken niet verder dan 1 op 6 en daar kwam gisteren op het eigen Daknam een nieuwe nederlaag bovenop.

 

Racing Gent pleegde een hold-up en reed met een 0-2-overwinning naar huis. De bezoekers scoorden net voor het halfuur na een snelle counter.

 

Lokeren-Temse was nog altijd niet bij de les. Een paar minuten later moest een kopbal van de lijn worden gekeerd.

 

Na de rust liep het wat beter voor de thuisploeg, maar toch werd het nog 0-2.

De samenvatting van de match:

Hoogstraten nadert Lyra-Lierse

In tweede afdeling B zijn Lyra-Lierse en Hoogstraten er een spannende strijd van aan het maken.

 

Lyra-Lierse kwam na 5 overwinningen op een rij op eigen veld niet verder dan de brilscore tegen staartploeg Tongeren, terwijl Hoogstraten met 4-0-cijfers Houtvenne opzijschoof.

 

Lyra-Lierse leidt met 17 punten uit 7 wedstrijden, Hoogstraten volgt als nummer 2 op 1 punt.

Oostkamp en Diest leiden de dans in 3e

In 3e afdeling A is Oostkamp op dreef. Oostkamp boekte vanmiddag een 0-1 op Erpe-Mere, goed voor 19 op 21 en de leiderspositie.

 

In 3e B voert Diest het hoge woord. De Vlaams-Brabanders hebben hun 7 matchen tot nu met winst afgesloten. Zaterdag was Wellen het kind van de rekening.

 

Diest leidt met 21 op 21 en is stevig op weg naar de 1e periodetitel. Sint-Lenaarts is 2e met 14 punten, Racing Mechelen 3e met 13 punten.

Klik hieronder op de links en bekijk alle uitslagen/klassementen