Ga naar de inhoud

Papa Evenepoel kijkt terug op turbulent seizoen: "Remco heeft dreigbrieven gehad"

 ma 11 oktober 2021 07:17
Patrick Evenepoel in gesprek met Sporza in Italië.

Het rollercoaster-seizoen van Remco Evenepoel is ten einde. Papa Patrick maakte alle hoogtes en laagtes van de voorbije maanden vanaf de eerste rij mee. "Zeker na de Olympische Spelen was het een moeilijke periode. We kregen zelfs dreigbrieven en berichten dat Remco een landverrader was."

De emoties laaiden hoog op in Bergamo.

Nadat Remco Evenepoel in Noord-Italië als 19e over de streep gebold was, stond zijn familie hem met tranen in de ogen op te wachten.

 

"Het was een moeilijke dag", gaf papa Patrick toe in een interview na de finish. "Toen hij bij ons kwam, is het even losgebarsten bij iedereen. We waren tevreden dat hij heelhuids de aankomst gehaald had."

 

De herinneringen aan de dramatische vorige editie van de Ronde van Lombardije, toen Evenepoel in een ravijn viel, kwamen opnieuw naar boven.

 

Onze man ter plekke stelde met eigen ogen vast hoeveel geluk Evenepoel toen wel niet had - hij dook bijna 10 meter de diepte in. "Op de beelden in het Journaal zag je goed hoe diep het wel niet was", knikte papa Evenepoel. "Ik ben ook ooit op een werf 12 meter naar beneden gevallen."

 

"Weet je, je wil dat je zoon gelukkig is en presteert - dat wil hij zelf ook. Maar als hij dat niet doet, zit hij wel gewoon iedere dag van de week bij ons aan tafel."

Dreigbrieven

Naast de nasleep van de blessures door de val kreeg Evenepoel ook geregeld tegenwind na wat "mindere" prestaties. "Remco heeft het heel moeilijk gehad", vertelde Patrick Evenepoel. "Zeker na de Olympische Spelen. We hebben dreigbrieven gekregen. En mensen stuurden berichten dat Remco een landverrader was. Dat hij beter gewoon opnieuw zou beginnen te voetballen."

Remco behaalde 8 overwinningen en ook nog eens 5 medailles op 6 kampioenschappen. Voor iemand die uit het dal kroop, zijn dat cijfers om trots op te zijn.

Patrick Evenepoel

Patrick zucht eens diep: "Mensen zijn soms zó stout in wat ze durven te zeggen of schrijven... We moeten dat binnen ons gezin opzijzetten en zorgen dat de negativiteit niet overheerst."


Want ondanks alle moeilijkheden kende Evenepoel toch een bijzonder goed seizoen. "8 overwinningen", weet zijn vader. "En dan ook nog eens 5 medailles op 6 kampioenschappen. Voor iemand die uit het dal kroop, zijn dat cijfers om trots op te zijn." 

Appartement in Calpe

Evenepoel kennende zal hij in 2022 wel nog straffer uit de hoek willen komen. Deze winter zal hij zich alvast in optimale omstandigheden kunnen voorbereiden.

 

"Hij heeft zelf een appartementje gekocht in Calpe", aldus zijn vader. "In principe zal hij daar vanaf december blijven. Hij is daar graag en het parcours is er ideaal. Zijn maatje Siebe Roesems zal er ook vaak vertoeven nu."

Lees ook: